Κόσμος

Εντοπίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη, ο βομβιστής της Βοστώνης

boston_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη ο βομβιστής της Βοστώνης, όπως φαίνεται να προκύπτει μετά το «μύλο» από αντικρουόμενες πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ότι οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν τον δράστη της φονικής βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου. Το NBC, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ του CNN, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε στα διεθνή ΜΜΕ είναι ότι το CNN μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και το Associated Press ότι έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ τα δίκτυα NBC και CBS υποστήριζαν πως δεν έχει συλληφθεί.

Το Fox News, από την άλλη, επιβεβαίωνε την είδηση της σύλληψης, ενώ εκπρόσωπος του FBI, μιλώντας στη Huffington Post, δήλωνε: «Δεν έχουμε επίσημα τα στοιχεία κανενός και δεν γνωρίζουμε από πού αντλείτε αυτές τις πληροφορίες». 

Λίγο αργότερα, το CNN υποχρεώθηκε σε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση, μεταδίδοντας ότι υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη του υπόπτου, καθώς δύο αξιωματούχοι και στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας υποστήριξαν πως «υπήρξε παρεξήγηση ανάμεσα στους αξιωματούχους και δεν έχει συλληφθεί κανείς».

Το Reuters, από την πλευρά του, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της Βοστώνης, μετέδωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκαθάρισε το τοπίο, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει γίνει σύλληψη.

Περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=272522

Όλη η επικαιρότητα