Ηλεία

Εντυπωσιακή εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο λιμάνι του Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες πολίτες είδαν από κοντά και θαύμασαν το έργο της επέκτασης του λιμανιού του Κατακόλου , στα πλαίσια της τρίτης εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο ,μαζί με τους κατοίκους περπάτησαν «στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο».

Η επέκταση του λιμένα Κατακόλου είναι το πρώτο έργο προτεραιότητας που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί τη σφραγίδα της Περιφέρειας για το σύνολο έργων που έγινε μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Με την επέκταση προσφέρεται η δυνατότητα της πρόσδεσης μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων , ενώ και με την επέκταση του κρηπιδώματος προστατεύεται η παραλιακή ζώνη.

«Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Απόστολος Κατσιφάρας , υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και το οικονομικό πεδίο της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε για την αναγκαιότητα της επέκτασης του τουρισμού και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηλείας , πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής στάθηκε στα σημαντικά έργα που έγιναν στον λιμένα του Κατακόλου , που έχουν θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ηλεία.

Η εκδήλωση που έγινε κάτω από το ολόφωτο φεγγάρι ολοκληρώθηκε με ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο με κεντρικό τίτλο «Τα Λόγια της Πλώρης», εμπνευσμένο από τα γνωστά διηγήματα του Ηλείου συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Η ιστορία του έργου αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα ενός ζευγαριού όπως τον περιγράφει ο Α. Καρκαβίτσας. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 και στο Κάστρο Χλεμούτσι το 2013.

Μαζί με τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου ακούστηκαν και άλλα παραδοσιακά άσματα με θέμα την θάλασσα. Συμμετείχαν τρεις μουσική και τραγούδησαν ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και η Άντα Αθανασοπούλου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Χάρης Κότσιφας και το σενάριο η Μαίρη Βούκανου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος , ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Όλη η επικαιρότητα