Ελλάδα

Εντυπωσιακή «μυστική» συγκέντρωση των «Άγγελων της Κόλασης» στην Ηγουμενίτσα!

bikers_1658525c.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε συνθήκες μυστικότητας, με τον κώδικα σιωπής να μη σπάει για κανέναν, ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής η παγκόσμια συνάντηση των «Αγγέλων της Κολάσεως» στο Κάμπινγκ Δρέπανο της Ηγουμενίτσας.


Τα μέλη των «Hells Angels» έμπαιναν το πρωί στο κάμπινγκ και αποχωρούσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας. Ολη τη μέρα έπαιρναν μέρος σε συζητήσεις, τα θέματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, ενώ το βράδυ παρακολουθούσαν συναυλίες και μουσικά δρώμενα με συγκροτήματα της περιοχής.


Οι «Hell Angels», όπως είναι γνωστοί σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβάνονται στις μοτοσικλετιστικές συμμορίες, μέλη των οποίων έχουν κατηγορηθεί ότι αναπτύσσουν εγκληματική δράση, γύρω από τη διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις, υποθέσεις σωματεμπορίας κ.ά.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στην Ηγουμενίτσα έφτασαν περίπου 3.500 άτομα από την Αμερική, τη Ρωσία και πολλές βαλκανικές χώρες, με 1.300 μηχανές, ενώ ελάχιστη ήταν η ελληνική συμμετοχή. Παρατράγουδα δεν σημειώθηκαν, ενώ και η απόφαση του λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, πλοίαρχου Αντώνη Μάζη, να διακόπτεται κάθε απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τις εκατοντάδες μηχανές των «Αγγέλων της Κολάσεως», τελικά δεν εφαρμόστηκε γιατί οι μηχανές δεν βγήκαν από το κάμπινγκ.


Για την ΕΛ.ΑΣ. η συνάντηση στο Δρέπανο ήταν μια επίδειξη δύναμης από τα ευρωπαϊκά και κυρίως τα βαλκανικά παραρτήματα των «Αγγέλων της Κολάσεως», έναντι των αμερικανικών και των ρωσικών, ενώ δεν αποκλείεται να επιχείρησαν να λύσουν και μεταξύ τους διαφορές – ο τρόπος, ωστόσο, παραμένει άγνωστος.


Τα μέλη των «Hells Angels» έμπαιναν το πρωί στο κάμπινγκ και αποχωρούσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας. Ολη τη μέρα έπαιρναν μέρος σε συζητήσεις, τα θέματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, ενώ το βράδυ παρακολουθούσαν συναυλίες και μουσικά δρώμενα με συγκροτήματα της περιοχής.


Το μυστήριο επέτεινε το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες δεν βγήκαν στα καταστήματα της Ηγουμενίτσας, κυκλοφορούσαν στην πόλη μόνο για να μεταβούν στα ξενοδοχεία όπου έμεναν, ενώ απέφευγαν τις συζητήσεις με τους ντόπιους. Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται ότι δεν έκαναν κατανάλωση, ενώ οργίασαν οι φήμες πως το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιελάμβανε καθημερινά strip show.


Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές αλλά και η Europol ήταν σε κατάσταση συναγερμού όλες αυτές τις μέρες για τον επιπλέον λόγο ότι τα τελευταία χρόνια οι «Hells Angels» έχουν επεκτείνει την παρουσία τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κυρίως στην Τουρκία και την Αλβανία, ο πιο σκληρός θύλακός τους, ωστόσο, παραμένει αυτός της Κροατίας.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη διοργάνωση είχαν αναλάβει μέλη του αλβανικού, του βουλγαρικού και του σλοβενικού τμήματος, καθώς το ελληνικό παράρτημα έχει πολύ περιορισμένη παρουσία και κανένα από τα μέλη του δεν έχει απασχολήσει τις αρχές.


Με αφορμή τη συνάντηση και τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν για εκδήλωση μοτοσικλετιστών Harley Davidson, τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Harley Davinson διευκρίνιζαν ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση, ενώ ξεκαθάριζαν πως η ανάλογη συγκέντρωση που έγινε στο κάμπινγκ του Δρέπανου το 2001 με 8.000 μοτοσικλετιστές από 22 χώρες ήταν δική τους διοργάνωση και δεν είχε σχέση με τους «Hells Angels».

Πηγή: ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα