Εντυπωσίασε για 10η χρονιά ο Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης

Ο  Ποδηλατοδρόμος Πύργου για 10η χρονιά συνεχίζει ακάθεκτος να διοργανώνει τον Ολυμπιακό Δρόμο Ειρήνης στο άθλημα της ποδηλασίας! Η  Ατ. Χρονομέτρηση  έγινε το Σάββατο με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την επικράτεια!

Ένας αγώνα που σήμερα κοσμεί το άθλημα και ανήκει μέσα στους καλύτερους στην Ελλάδα! Τα πρώτα χρόνια φάνταζε όνειρο (και ήταν) για την Ηλεία, ένας αγώνας καλά στημένος από αγωνιστικής πλευράς που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό! Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή εξαιρετικών αθλητών στο ποδηλατικό ελληνικό στερέωμα.

Μια καταπληκτική μέρα, αυτή του Σαββάτου, βρήκε τους αγωνιζομένους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα 19 μαρτυρικά χιλιόμετρα με εκπληκτικούς χρόνους, σε μια υπέροχη διαδρομή χρονομέτρου όπως είναι αυτή της Κατακόλου!

1ος στην κατηγορία Ανδρών οΤάκης  Ξουρής του Αίολου με χρόνο 22.44’’.39  που για 15 δευτερόλεπτα θα έσπαγε το ρεκόρ αγώνα  και δεύτερος ο περυσινός νικητής Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας με  22.44’’.69. Στην 3η θέση έμεινε ο Έλληνας Πρωταθλητής Ελλάδας Χάρης Καστραντάς με 22.48’’.18!

Την επομένη μέρα την Κυριακή σε μια  κλασική διαδρομή αντοχής 110χλμ από Πύργο –Θολό -Επικούρειο Απόλλωνα  – Ανδρίτσαινα  (άλλαξε λόγω εξωγενών παραγόντων) ο Νίκος Ζέγκλης του Παναθηναϊκού με χρόνο 3.09.36΄’’ πέρασε  την αψίδα στην Ανδρίτσαινα! Ακολούθησε ο Γιαννούτσος Μιλτιάδης του Π.Ο. Πάτρας με 3.12’.00’’.

Ο αγώνας  χρονομέτρου αποτελεί μια βασανιστική διαδικασία για τους αθλητές και κυρίως ο αγώνας της πόλης μας είναι έξυπνος και ιδιαίτερος για το αγώνισμα! Στην αντοχή της Κυριακής εξελίχθηκε άμεσα μετά το ελεύθερο με απανωτά ντεμαράζ και «ξεκολλήματα» με τις ομάδες να ξετυλίγουν τα σχέδια τους για επιθέσεις! Όμως τίποτα δεν είναι ικανό να ανατρέψει την νίκη για όποιον αθλητή είναι σπεσιαλίστας στα βουνά καθώς περιλαμβάνει 50 χιλιόμετρα σκληρών υψομετρικών αρνητικών και θετικών διαφορών! Η μέρα λόγο ζέστης έκανε σκληρότερο των αγώνα  και οι αθλητές ξεχώρισαν μετά την Φιγαλεία που τον υποδέχτηκε όπως πάντα με θερμές εκδηλώσεις των θεατών, αφού στο κέντρο έχει ένα σπρίντ ανάβασης με χρηματικό έπαθλο για τους αθλητές!

Ωστόσο στον Επικούρειο ο Νίκος Ζέγκλης ο Τρικαλινός αθλητής του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει των αγώνα με αρκετή διαφορά που του έδινε την ασφάλεια της νίκης! Ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου διοργανωτής του αγώνα μαζί με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας  γεύτηκε το βάθρο με τον Νίκο Κωστόπουλο στην Οπεν  με  2 πρώτες θέσεις και τις δύο μέρες και μια πτώση λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στην Ανδρίτσαινα, τον Γιάννη Καράμπαλη (2ος στο χρονόμετρο – 3ος στην αντοχή) και φυσικά τον Διονύση Δούζα που έκανε καταπληκτικό αγώνα στην αντοχή κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο και χάλκινο στην χρονομέτρηση! Επίσης ο Γιώργος Κουλολιάς κατέκτησε την 6η θέση και στα δυο σκέλη, ενώ είχαε καλά πλασσαρίσματα από τον Τάκη Μαρίνο και τον Αντώνη Νότη.

Κλείνοντας ο Σάκης Μαντάς ως Διευθυντής του αγώνα δήλωσε ικανοποιημένος από το διήμερο και θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο αγώνας για να αναπτυχθεί ο αθλητισμός και η ποδηλασία του τόπου μας ,αλλά και όσους κουράστηκαν ώστε να αποπερατωθεί με ασφάλεια!

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς, τους άνδρες της Τροχαίας, τα εμπλεκόμενα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα  και τους  Αστυνόμους κα  Μπόγλου Κατερίνα, κο Μόσχοβο Χρήστο  που με την προσωπική τους παρουσία εγγυήθηκαν την ασφάλεια του. Τέλος την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τον κο Μαρτζάκλη Απόστολο, Αστυνομικό Διευθυντή  για τον πλήρη συντονισμό!