Ελλάδα

Εως και 1600 βαθμοί Κελσίου αναπτύχθηκαν στην φωτιά στο Μάτι

Ακούστε το άρθρο

Ανά σημεία αναπτύχθηκαν έως και 1.600 βαθμοί Κελσίου κυριολεκτικά λιώνοντας τα μέταλλα. Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλώντας στο Νews 24/7 σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στη φωτιά στο Μάτι.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους έμπειρων αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι οι ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από την πρωτοφανή φονική φωτιά που σε κάποια σημεία έφτασαν ακόμα και τους 1.600 βαθμούς Κελσίου και αυτό γιατί υπήρξαν ζάντες αλουμινίου αυτοκινήτων που διαθέτουν κράμα τιτανίου που έλιωσαν εντελώς. Το αλουμίνιο λιώνει στους 660 βαθμούς κελσίου, το τιτάνιο στους 1.660 βαθμούς Κελσίου και η πλήρης αποτέφρωση του ανθρωπίνου σώματος επέρχεται στους 800-1.000 βαθμούς.

Πρωτοφανείς οι άνεμοι και η κατεύθυνση

Αυτό που τονίζουν όλοι οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και οι γνώστες της περιοχής είναι πως ποτέ δεν είχαν τέτοια κατεύθυνση και ένταση ανέμων στο σημείο, αφού συνήθως φυσάει από την παραλία προς την Πεντέλη και όχι το αντίστροφο που συνέβη την Δευτέρα το απόγευμα με δυτικούς ανέμους ταχύτητας 90 χλμ και εντάσεως 9 μποφόρ που εξάπλωσαν την φωτιά σε δραματικούς χρόνους και δεν άφησαν περιθώρια ούτε καν στους πυροσβέστες που είχαν προλάβει να αναπτυχθούν επί της Λ. Μαραθώνος. Πρόσθετα, έμπειροι πάντα αξιωματικοί τονίζουν ότι η συγκεκριμένη φωτιά δεν έδειξε χαρακτηριστικά πολλαπλών εστιών αλλά μίας πηγής εξάπλωσης από το Νταού απ’ όπου και ξέσπασε. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ερευνά τους λόγους και αν όντως φταίει κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ όπως εκτιμά ο Δήμαρχος της Πεντέλης ή κάτι άλλο. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και για τις άλλες πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα