Αγροτικά

Έως τέλος Μαΐου η επιστροφή ΦΠΑ του 2013 στους αγρότες της περιφέρειας Αμαλιάδας

doy_agrotes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την διαβεβαίωση ότι έως το τέλος του Μαϊου θα έχουν πάρει τα χρήματα της επιστροφής ΦΠΑ από τα τιμολόγια του 2013 πήρα οι εκπρόσωποι των αγροτών της περιφέρειας Αμαλιάδος από την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Πύργου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί.

Από την πλευρά τους οι αγρότες προειδοποιούν πως είναι έτοιμοι να καταφύγουν και σε νομικά μέσα προκειμένου να πάρουν τα χρήματα τους, τα οποία τους είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος.

Η κ. Αθηνά Γαλανοπούλου τους διαβεβαίωσε πως το 30% έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των φακέλων και πως έως το τέλος του Μάη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους που είναι περίπου 400.

« Εμείς βέβαια αντιδρούμε γιατί έπρεπε να τα έχουμε πάρει τα χρήματα εδώ και αρκετό καιρό…  Πρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά γιατί είναι μία μεγάλη βοήθεια για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμψηφιστούν με άλλα χρέη που έχει ο αγρότης.  Οι αγρότες βρίσκονται μέσα στα χωράφια και για αυτό δεν είχαμε μεγάλη συμμετοχή εδώ στην κινητοποίηση αυτή», επεσήμανε ο κ   Αθανάσιος Αντωνάτος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ομάδος Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας και Κορινθιακής Σταφίδας Αμαλιάδος κ Χρήστος Βαλλιανάτος τόνισε πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουν και ένδικα μέσα για να πάρουν τα χρήματά τους οι αγρότες.

«Είχαμε μία συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Δ.Ο.Υ  Πύργου  για την επιστροφή του ΦΠΑ 2013 που ακόμα οι αγρότες δεν τα έχουν πάρει. Έχουμε μπει στην καλλιέργεια του 2015 και ακόμα αυτά τα λεφτά εκκρεμούν. Μας είπε πως έως τέλος Μάη ελπίζει πως θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα έχουν δοθεί στους αγρότες. Εμείς αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε και νομικά μέσα για να πάρουμε τα χρήματά μας» κατέληξε ο κ Βαλλιανάτος.

Παναγιώτης Παυλόπουλος                                             

paylopoulos2004@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα