Αρθρογραφία

Έως το τέλος!

Ακούστε το άρθρο

Η οριστική ένταξη του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 και η χρηματοδότησή του με 293 εκατ. ευρώ, όπως επίσημα ανακοινώθηκε χθες από την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του σπουδαιότερου έργου τις τελευταίες δεκαετίες στην Ηλεία.

Είναι μια θετική εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας σε μια ολόκληρη κοινωνία.  Μπορούμε πλέον να έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι ο τόπος μας δεν θα μείνει για πολύ ακόμα εκτός του σύγχρονου εθνικού οδικού δικτύου, αποκομμένος  από τα δίκτυα της ανάπτυξης και εγκαταλελειμμένος στην τύχη του.

Αλλά για μας δεν είναι απλά ένα αναπτυξιακό έργο, που θα μας φέρει πιο κοντά στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και θα μας συνδέσει με τους άλλους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους που διασχίζουν την επικράτεια της χώρας, αποκαθιστώντας μια κατάφωρη αδικία. Για μας η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου».

Είναι γνωστό ότι ο δρόμος αυτός μόνο κατ’ επίφαση ονομάζεται Εθνική Οδός. Δεν παρέχει καμιά απολύτως ασφάλεια στους χιλιάδες οδηγούς που τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Είναι μια πραγματική «καρμανιόλα» από την οποία έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Η εφ. «Πατρίς» όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ και με κύρια άρθρα της, τη σπουδαιότητα του έργου. Έχει στηλιτεύσει την αδιαφορία και την άνιση μεταχείριση της Ηλείας μας, από τους εκάστοτε κυβερνώντες και δεν θα παραλείψει να επιβραβεύσει όσους έβαλαν ή θα βάλουν ένα λιθαράκι για την ολοκλήρωση του έργου.

Δεσμευόμαστε απέναντι στον Ηλειακό λαό ότι θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς όλα τα επόμενα βήματα, από την υποβολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους, έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Επιπλέον θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατασκευή και των άλλων δύο τμημάτων «Πύργος – Καλό Νερό» και «Καλό Νερό – Τσακώνα» ώστε ολόκληρος ο νομός να ενταχθεί στο δίκτυο των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Η «Πατρίς»

Όλη η επικαιρότητα