Ηλεία

Επαγρύπνηση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 2 Μαΐου

Ακούστε το άρθρο

Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρά την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της ιατρού παθολόγου, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενέργεια που στόχο έχει την υποβάθμιση και κατ’ επέκταση το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Αυτό τονίστηκε στην χθεσινή Γενική απολογιστική Συνέλευση που συγκάλεσε το Σωματείο εργαζομένων και προγραμματίστηκαν και εκλογές για την Τετάρτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αναδειχθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Να κρατήσουμε το Νοσοκομείο»

Εάν δεν είχε προηγηθεί η ανάκληση της απόφασης για την μετακίνηση της παθολόγου, το Σωματείο εργαζομένων θα προχωρούσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ. Ωστόσο, μετά την ανάκληση επισημάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος, παρ’ όλα αυτά τονίστηκε η αναγκαιότητα να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση και να είναι ενωμένοι. «Πρέπει να κάνουμε ‘πόλεμο’ για να το κρατήσουμε το Νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Μιχαλόπουλος άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Κωστακιώτη, όχι μόνο γιατί προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για την μετακίνηση της παθολόγου, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είχε προηγηθεί αίτημα της ίδιας της ιατρού, αλλά και γιατί κατά το παρελθόν σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει κάνει αναφορά για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

«Με την πρώτη ευκαιρία η Αμαλιάδα θα είναι στο στόχαστρο. Είναι στοχοποιημένο Νοσοκομείο και κρατιέται γιατί έχουν γίνει αγώνες για να κρατηθεί» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος επέρριψε ευθύνες όχι μόνο στο Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, αλλά και σε πρόσωπα εντός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας χωρίς να κατονομάσει και στάθηκε για ακόμη μία φορά στην αναγκαιότητα λειτουργίας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας για την εξυπηρέτηση του πολίτη,.

Στον απολογισμό ως απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στις μάχες που έχουν δοθεί για να παραμείνει ‘όρθιο’ το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και έκανε λόγο για νίκη της κοινωνίας που κράτησε ψηλά την σημαία.

Επίσης, έκανε αναφορά και στην προσφυγή που έχει κάνει το Σωματείο κατά των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων ιατρών και εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και χαρακτήρισε παράνομη την σύγκλιση και λήψη αποφάσεων με την παρούσα σύνθεση.

Συμμετοχή στην απεργία

Η συνέλευση αποφάσισε και συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 25 Απριλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Μάλιστα, θα επιδιωχθεί και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Η συνέλευση προχώρησε και στην εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που αποτελείται από την Κωστούλα Νικολοπούλου, την Σοφία Μαραγάνη και τον Παναγιώτη Μπομπή, για την διεξαγωγή των εκλογών την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Όλη η επικαιρότητα