Αρθρογραφία

Επαναλήψεις…

mallios.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη  υπουργική ανακοίνωση επαναλαμβάνει, μάλιστα νομίζω για πολλοστή φορά, το άμεσο κλείσιμο  20 φορέων του Δημοσίου, ως άχρηστων και αχρείαστων, μεταβιβάζοντας δήθεν τις αρμοδιότητές τους στα Υπουργεία και στις  Περιφερειακές Διοικήσεις κατά περίπτωση.

Δεν μπορεί ξεκάθαρα το Υπουργείο να μιλήσει για φορείς και υπηρεσίες σφραγίδες και καθαρά «βολευτήρια» ημετέρων, κομματαρχών και εντολοδόχων της εξουσίας, για  διατήρησή τους στην νομή και μέχρι ενός σημείου  στην συνδιαχείρησή της.

Όταν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε την Ελληνική γλώσσα και να δίδουμε έτσι το πρέπον νόημα στις φράσεις και εκφράσεις μας, πλέον δεν θα έχουμε και δεν θα συντηρούμε υπηρεσίες και δημόσιους φορείς, ακόμη και με δανεικά, χαράτσια και λοιπά νταβατζιλίκια, εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας.

Ακόμη δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να είμαστε καθαροί, όχι εμείς βέβαια, αλλά οι άνθρωποι της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας, δέσμιοι των πράξεων και παραλήψεων των ιδίων, χωρίς βέβαια λαϊκή εξουσιοδότηση, την οποία, για τα ανομήματά τους, ασφαλώς ουδέποτε έλαβαν.

Έτσι λοιπόν, σε αυτή την φάση, εκτελείται κατά γράμμα  το πρόγραμμα των δανειστών μας και οι εντολές των επιτηρητών, επονομαζόμενων και τρόϊκα, όσο και αν μας κακοφαίνεται και μερικοί θεωρούμε ότι απωλέσαμε εξ αυτού, την εθνική μας ανεξαρτησία, παραβλέποντες φυσικά, ότι η εθνική μας ανεξαρτησία απωλέσθη, μόλις έγιναν ληξιπρόθεσμα τα χρέη της χώρας περί τα τέλη του 2009, επί διακυβέρνησης ακόμη του κ. Καραμανλή.

Άσχετα αν παρακάμπτουμε συνειδητά την περίοδο 2004-2009, μάλιστα και με παραγραφές των πολιτικών αδικημάτων και ανομημάτων της περιόδου αυτής και ψάχνουμε δήθεν για αποδιοπομπαίους, τους οποίους ανακάλυψαν βέβαια όλους, στο πρόσωπο το Γ. Παπανδρέου, άσχετα αν δεν μπορούν να τον δέσουν και να τον δικάσουν.

Η μέθοδος του εξωστρακισμού, την οποία επεφύλαξε το κόμμα του, ίσως την επεδίωξε και ο ίδιος, προς χάριν της νέας δεξιοαριστεράς των Σαμαρά-Τσίπρα, ήταν μάλλον ότι χειρότερο, αφού το σκηνικό πλέον άλλαξε και η νέα Κυβέρνηση των Σαμαρά –Βενιζέλου, θεωρείται ανίκανη, να διαπραγματευτεί με την πολιτική ηγεσία της ΕΕ, για αλλαγή κάποιων όρων των τελευταίων μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Περιμένει η Ελληνική Κυβέρνηση, ως παντελώς άτολμη και άσχετη, θύμα του λεγόμενου πολιτικού κόστους, κάθε μήνα την τρόϊκα, για τους τακτικούς ελέγχους της και βέβαια προς λήψη  των εντολών εξυγίανσης του ξεχαρβαλωμένου κράτους, ώστε να τις εφαρμόσει και να θεωρείται κατά την άποψη των «σοφών» επικοινωνιολόγων της, απενοχοποιημένη.

Δεν κλείνουν, λένε οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, οι 20 φορείς του Δημοσίου  με ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά  πρόκειται για εντολή της Τρόϊκας, αποφεύγοντες φυσικά να αναφέρουν ότι οι φορείς αυτοί είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, ανενεργοί, χωρίς αντικείμενο και μάλλον με επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και συναρμοδιότητες, που θα έπρεπε να έχουν κλείσει πρωτόβουλα από ετών και  οπωσδήποτε κατά την περίοδο της χρεοκοπίας μας.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα