Αρθρογραφία

Η επανάσταση του καναπέ

Ακούστε το άρθρο

Απεργήσαμε όλοι οι συνταξιούχοι την περασμένη εβδομάδα και αρνηθήκαμε να βγούμε από τα σπίτια μας μία ολόκληρη ημέρα, ούτε για το μεσημεριάτικο ουζάκι στο καφενείο στη γωνία της πλατείας, και ταρακουνήσαμε το σύστημα διακυβέρνησης, αφού εξ αιτίας μας παρέλυσε το κράτος.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε δυνατά για την νέα «επανάσταση», που προσδοκούμε να γίνει στις αρχές του επόμενου αιώνα και γι αυτό το μεγάλο γεγονός ξεκινάμε από τώρα με την επανάσταση του καναπέ, δοκιμάζοντας διάφορες μορφές και προσβλέποντας να προσχωρήσουν στις απόψεις μας και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Οι δημόσιοι εργαζόμενοι δεν μας ενδιαφέρουν, προστατεύονται από το Σύνταγμα, ακόμη και για την απεργία τους και έτσι απομένουμε εμείς οι συνταξιούχοι και αν μπορέσουν να έρθουν μαζί μας και οι ιδιωτικοί εργαζόμενοι, να δημιουργήσουμε μέτωπο επανάστασης, ή κάτι σαν επανάσταση, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον επόμενο αιώνα.

Ετούτο τον αιώνα δεν προλαβαίνουμε, γιατί μας κυνηγούν τα χρόνια, αλλά και δεν υπάρχει θέση για μας, αφού την επανάσταση του αιώνα μας την έκαναν οι αγανακτισμένοι των ετών 2010 και 2011, που για όσους θυμούνται είχαν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος και στις άλλες τις μικρότερες και πίστευαν πως επαναστατούν και τούτο μέχρι να αναδείξουν τους νέους συγκυβερνήτες από το 2012 και μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν, αφού όλοι συμβιβάστηκαν, παραμένουμε εμείς οι συνταξιούχοι, επαναστατημένοι και αγανακτισμένοι ατομικά και πραγματικά, για την αφαίμαξη που υφιστάμεθα από το 2011 και δώθε, χωρίς οίκτο και χωρίς ντροπή από τους νεόκοπους συγκυβερνήτες μας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι «γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογοι μερκελιστές», όπως οι ίδιοι αποκαλούσαν τους προηγούμενους.

Και αφού μας έλαχε ο κλήρος της επόμενης επανάστασης, συναισθανόμενοι το μέγα βάρος της, αποφασίσαμε προχθές να μην υπακούσουμε στο κάλεσμα συνδικαλιστικών μας ηγεσιών και να παραμείνουμε επαναστατημένοι και αγανακτισμένοι στον καναπέ μας, με την προσδοκία να κάνουμε την μεγάλη «επανάσταση» του επόμενου αιώνα.

Θα είναι η άϋλη επανάσταση του νέου τύπου, που θα έρχεται από το παρελθόν φυσικά και θα έχει να κάνει μόνο με σκιές, ψυχές και ότι άλλο θα διαθέτει ο επόμενος επαναστατικός αιώνας, μετά την αποτυχία των επαναστατημένων και αγανακτισμένων της εποχής μας που είχαν πιστέψει πως, μουτζώνοντας και υβρίζοντας, επαναστατούν και αλλάζουν την κοινωνία.

Προς το παρόν απολαμβάνουμε τις κουτσουρεμένες σε ποσοστό πάνω από 50% συντάξεις μας, αφού οι διαχειριστές κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, με την ανοχή και την θέλησή μας εξουσιοδοτημένοι, τις απαλλοτρίωσαν για το καλό μας και το καλό του κοινωνικού συνόλου, όπως είπαν, αλλά για να καλύψουν τα χρέη και τα ελλείμματα που χωρίς την εξουσιοδότησή μας δημιούργησαν με σπατάλες και άστοχες ενέργειές τους, όπως ποτέ δεν είπαν.

Απ τον καναπέ μας λοιπόν σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την επανάσταση του επόμενου αιώνα.

Όλη η επικαιρότητα