Ηλεία

Επανεκλογή Χριστοδουλόπουλου στο ΦΟΔΣΑ Ηλείας: «Τώρα πάμε για την οριστική λύση»

Ακούστε το άρθρο

«Ο επόμενος στόχος μας είναι η κατασκευή του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του νομού». Με τη λιτή αυτή δήλωση ξεκίνησε το δεύτερο μισό της θητείας του στη θέση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Λίγο νωρίτερα τα μέλη του Δ.Σ είχαν επανεκλέξει το Δήμαρχο Ήλιδας με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς ήταν μοναδικός υποψήφιος. Πιο συγκεκριμένα από τα 13 παρόντα μέλη τα 11 ψήφισαν υπέρ της επανεκλογής του, ενώ μόνο οι εκπρόσωποι του δήμου Πηνειού (Καστρινός και Λαγανόπουλος) ψήφισαν «λευκό»…

Με τις ίδιες ακριβώς ψήφους επανεξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος,  ενώ στην Εκτελεστική επανεξελέγη ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και στη θέση του Σάκη Μπαλιούκου που δεν θέλησε να είναι ξανά υποψήφιος εξελέγη ο πρόεδρος του Δ.Σ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Χάρδας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι κ.κ Χριστοδουλόπουλος, Καστρινός και Αργυρόπουλος μετέφεραν την πληροφόρηση που έχουν για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει την υλοποίηση της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά μέσω ΣΔΙΤ, προσαρμοσμένη στο νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό. Όπως ανέφεραν οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από τα συναρμόδιους υπουργούς Αλέξη Χαρίτση και Σωκράτη Φάμελλο είναι ότι έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμη η ειδική πρόσκληση στο ΕΠΕΡΑ στην οποία θα ενταχθεί το έργο στην Τριανταφυλλιά.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΦΟΔΣΑ αναμένουν από μέρα σε μέρα πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και της αναδόχου εταιρείας για να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες και να βγει στον αέρα η προκήρυξη. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Φάμελλος είχε ανακοινώσει τη θετική αυτή εξέλιξη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφ. «Πατρίς» πριν δύο εβδομάδες

Όλη η επικαιρότητα