Οικονομία

Eπανέρχεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει με την κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας.

Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.


«Έχω δεσμευτεί για το επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες και αύριο υπογράφω την υπουργική απόφαση», τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.


Για τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, ο υπουργός είπε ότι σε 10-12 μέρες θα ψηφιστεί ο νόμος βάσει του οποίου θα παίρνουν τη σύνταξή τους για έξι μήνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το θέμα τελείωσε» σε ό,τι αφορά τις ανίατες ασθένειες και τις μη αναστρέψιμες βλάβες ανθρώπων με αναπηρία, που αναγκάζονται να περνούν συνέχεια από τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.

Όλη η επικαιρότητα