Επιχειρήσεις

Επανεξελέγη ο Ν. Καραγεωργίου στην προεδρία του ΕΣΒΕΠ

Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Καραγεωργίου εξελέγη εκ νέου πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων. Στο πλαίσιο της ετήσιας γενική συνέλευσης του ΕΣΒΕΠ που πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 15 Μαρτίου, εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι εννεαμελές και διαμορφώθηκε ως εξής: Γιώργος Σπηλιόπουλος (α’ αντιπρόεδρος), Γρηγόρης Αντωνιάδης (β’ αντιπρόεδρος), Ιωάννης Σιαμπάνης (γενικός γραμματέας), Γιώργος Καραμπέτσος (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Χρήστος Τσεντεμεΐδης (ταμίας), Γιώργος Καλύβας (αναπληρωτής ταμίας), Νίκος Πράπας (μέλος), Λάμπρος Παπακοσμάς (μέλος) και Άλκης Βασιλειάδης (αναπληρωματικό μέλος).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ο Βαγγέλης Τολίδης, εκπρόσωπος της The Nielsen Company, παρουσίασε μια χαρτογράφηση της ελληνικής αγοράς και των τελευταίων εξελίξεων σε αυτή, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται από την παράταση της αβεβαιότητας στο θέμα της 2ης αξιολόγηση και από τη γενικότερη εφαρμογή του 3ου μνημονίου στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τολίδης παρουσιάζοντας τις εξελίξεις της αγοράς, επεσήμανε την από το 2011 σταθερή μείωση του κατά κεφαλήν καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος, το οποίο από 17.409 ευρώ που ήταν το 2009, στο τέλος του 2015 βρισκόταν στα 12.994 ευρώ, που σημαίνει ότι είχε μειωθεί κατά 25% περίπου.

Επίσης, ο ομιλητής επεσήμανε ότι παρά τη σχετική βελτίωση στο επίπεδο της ανεργίας, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 έως τέλη Δεκεμβρίου του 2016 έχει μειωθεί κατά 2%, εν τούτοις η εξέλιξη αυτή δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ζήτησης, η οποία παραμένει πτωτική.

Ο πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ Νίκος Καραγεωργίου ζήτησε για μια ακόμα φορά την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων ώστε μέσα από την ανάκτηση της εμπιστοσύνης η αγορά να μπορέσει να μπει σε τροχιά ανόδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα