Ηλεία Υγεία

Επάνοδος δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου – Επαναλειτουργεί άμεσα το Μ.Γ Ιατρείο της Ν.Μ Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Δύο επικουρικοί γιατροί, δορίζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Πρόκειται για έναν Χειρουργό που θα ενισχύσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και έναν Γυναικολόγο.

Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένοι γιατροί – οι συμβάσεις των οποίων είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούνιο – επιστρέφουν. «Η επάνοδός τους είχε καθυστερήσει λόγω των προεκλογικών και μετεκλογικών περιορισμών στις υπηρεσιακές μεταβολές», εξηγεί ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο διορισμός του Γυναικολόγου θα συμβάλει στην άμεση επαναλειτουργία του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Ιατρείου της ΝΜ Αμαλιάδας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ο κ. Διαμαντόπουλος, θα σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επικουρικού χειρουργού. «Υπάρχει διαθέσιμος στη λίστα και μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι κοντά μας», είπε.

Δεκαεπτά γιατροί

«Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών έχει δείξει ότι παρά τη στενότητα των ορίων των δαπανών, εξαντλείται κάθε οικονομικό περιθώριο που υπάρχει ώστε να προσλαμβάνονται επικουρικοί ιατροί στις ειδικότητες πρώτης γραμμής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος.

Συνολικά από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί 17 επικουρικοί ιατροί από τους οποίους μόλις οι 2 έχουν αποχωρήσει. Όσον αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό, το ίδιο χρονικό διάστημα  έχουν διοριστεί 21 άτομα  διαφόρων ειδικοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα