Επένδυση εκατομμυρίων για την παραγωγή σπορ αμαξιών από ομογενή

ependysi_ekkatomyrion_gia_tin_paragogi_spor_amaxion_apo_omogeni.jpg

Ένας Έλληνας της Αυστραλίας ίσως δώσει «το φιλί της ζωής» στην αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας.

Έως το 2017 αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει την Αυστραλία οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η Holden και η Toyota, καθώς μεταφέρουν την παραγωγή τους σε ασιατικές χώρες.

Σύντομα όμως αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή, εντός της Αυστραλίας του σπορ αυτοκινήτου JOSS supercar, που σχεδίασε ο Μελβουρνιώτης Μάθιου Τόμας, ο οποίος στο παρελθόν έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για τις εταιρίες, ΒΜW, Ford, Aston Martin, Rolls Royce κ.α, ύστερα από μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, του 39χρονου ομογενή Άλεξ Χατζημιχαήλ.

O Μάθιου Τόμας (άσπρο τζάκετ) σε δοκιμή του αυτοκινήτου που σχεδίασε

Ο όμιλος των εταιρειών του κ. Χατζημιχαήλ, που κατάγεται από την Κω, ειδικεύεται σε εταιρείες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων, και έχει εταιρείες στην Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Βρετανία.

Η αγορά ενός σπορ αυτοκινήτου JOSS supercar, ενδέχεται να κυμανθεί από 700.000 δολάρια έως ένα εκατομμύριο δολάρια.

“Πάντα ήθελα να έχω μια εταιρεία που θα ανταγωνιζόταν τη Maserati και τη Ferrari” δήλωσε ο κ. Χατζημιχαήλ, ο οποίος γεννήθηκε στο κέντρο της Αυστραλίας, στο Alice Springs, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Τον όμιλο του, “Hatzimihail Group”, ίδρυσε ο πατέρας του Γιώργος, που παραμένει και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου
Ο κ. Γιώργος έφτασε στην Αυστραλία άφραγκος νέος από την Κω, αλλά με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό.

joss_large

 

Πηγή: greekreporter.gr