Ηλεία

Έπεσε… σύννεφο το αλεύρι – Οι κάτοικοι της Αλφειούσας τήρησαν το έθιμο του αλευροπόλεμου

Ακούστε το άρθρο

Πιστοί στην παράδοση οι κάτοικοι της Αλφειούσας του Δήμου Πύργου τίμησαν και φέτος το έθιμο του αλευροπόλεμου! Μικροί και μεγάλοι εφοδιασμένοι με αλεύρι βγήκαν στους δρόμους την Καθαρή Δευτέρα, χόρεψαν, τραγούδησαν και… αλευρώθηκαν για τα καλά! Από τα… «πυρά» του αλευριού δεν γλύτωσαν επισκέπτες και περαστικοί που απόλαυσαν το έθιμο έστω κι αν… «άλλαξαν χρώμα»!

Οι συμμετέχοντες αναβίωσαν για μια ακόμα χρονιά το έθιμο και η… «μάχη» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με το αλεύρι να πέφτει κατά ριπάς!

Χαρά, χαμόγελα, ξεφάντωμα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του Αποκριάτικου δρώμενου και όλοι «ντυμένοι» στα λευκά από το πολύ αλεύρι ευχήθηκαν… και του χρόνου!

«Για μια ακόμα χρονιά ήμασταν συνεπείς στο καθιερωμένο ραντεβού με την παράδοση μας. Ξεκινήσαμε με γλέντι από την παραμονή της Καθαρής Δευτέρας το γλέντι μας και ανήμερα από το πρωί, συνεχίσαμε διασκεδάζοντας με τον αλευροπόλεμο. Τριγυρίσαμε στους δρόμους αλευρώνοντας ο ένας τον άλλο αλλά και επισκέπτες και περαστικούς και καταλήξαμε στην πλατεία του χωριού μας όπου ήπιαμε και χορέψαμε πραγματοποιώντας το δρώμενο. Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή  και ειδικότερα στο σύλλογο Πωλητών Αλφειούσας»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο πρόεδρος της Κοινότητας της Αλφειούσας, Δημήτρης Βαρώτσος.

Όλη η επικαιρότητα