Επέστρεψαν στην Εκπαίδευση, δικαιωμένοι και συγκινημένοι

031.jpg

Με ανάμικτα συναισθήματα, χαράς και συγκίνησης, οι 15 εκπαιδευτικοί της Ηλείας που δυο χρόνια πριν, είδαν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σχολείο, μετά την κατάργηση των Τομέων και Ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων, υπέγραψαν χθες το πρωί για την επαναπρόσληψη και επιστροφή τους στα σχολεία και στους  μαθητές τους.

Δυο χρόνια μετά, η «ομηρία» τους λαμβάνει τέλος και νιώθουν δικαιωμένοι. Δεν ξεχνούν όμως όλους εκείνους που, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό τους και ενίσχυσαν τον αγώνα τους. Και τους ευχαριστούν από καρδιάς.

Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί εμφανίστηκαν και υπέγραψαν την επαναπρόσληψή τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Ηλείας, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ οι περισσότεροι παρουσιάστηκαν χθες το πρωί. Η εφημ. «Πατρίς» συνάντησε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας τον Νοσηλευτή του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου Ανδρέα Νικολόπουλο, τη Νοσηλεύτρια και την Οδοντίατρο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας Αναστασία Κλάδη και Σοφία Μαρινοπούλου αντίστοιχα, που συγκινημένοι αλλά και γεμάτοι όρεξη και ευχάριστη προσμονή, επιστρέφουν στα σχολεία και στους μαθητές τους.

Από εδώ και πέρα, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν στα σχολεία τους, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας και αμέσως μετά τη λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέχρι και την Τρίτη 9 Ιουνίου. Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για το «στήσιμο» των Ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να εγγραφούν και να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου