Ηλεία

Επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου: Όμορφες εκπλήξεις στην Βουπρασία

Ακούστε το άρθρο

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στη Βάρδα έπεσαν με χορευτικά, στη Νέα Μανωλάδα οι μαθητές του δημοτικού παρέλασαν με παραδοσιακές στολές και από σήμερα ξεκινούν μαθήματα στις μουχλιασμένες αίθουσες, στην Ανδραβίδα αίσθηση προκάλεσε η παρέλαση των Σπαρτακιστών με τα άλογα.

Στα Λεχαινά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους με ζωντάνια και παλμό από τους μαθητές των σχολείων υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής.

Οι φουστανελοφόροι τελικά δεν παρέλασαν όπως αναφερόταν στο πρόγραμμα. Νωρίτερα είχε τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου , ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια η παρέλαση. Στην εξέδρα των επισήμων  ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Πλατανιάς Παναγιώτης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ανιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕ , εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και πολιτιστικών φορέων.

Στο Νεοχώρι στην παρέλαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Δημήτρης Χάρδας ενώ στην Ανδραβίδα καταχειροκροτήθηκε η παρουσία στην παρέλαση του «Σπάρτακου» με τα πανέμορφα άλογα.

Στη Νέα Μανωλάδα οι μαθητές του δημοτικού παρέλασαν με παραδοσιακές στολές υπό  τα παραγγέλματα του γυμναστή τους κ. Κώστα Διαμαντόπουλου. Οι μαθητές μετά την παρέλαση φωτογραφήθηκαν από τον κ. Διαμαντόπουλο στο σχολείο τους στέλνοντας μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Πάντως κεντρικό μήνυμα της φωτογραφίας είναι η ελπίδα για το αύριο. Οι μαθητές σήμερα, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων  θα κάνουν μάθημα στις μουχλιασμένες προκάτ αίθουσες περιμένοντας την αντικατάστασή τους με εκείνες που υπάρχουν στο Λάππα Αχαΐας.

Όλη η επικαιρότητα