Ηλεία

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Συλλόγων και των ενόπλων δυνάμεων, κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Ηλεία. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πρωτεύουσα του Νομού, ο Πύργος, όπου θα παραβρεθεί και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

 

Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, Θέμης Μαντάς.

Θα ακολουθήσει, στις 10:30 π.μ, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ στις 11:30 το πρωί, στην οδό Μανωλοπούλου, θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7:00 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ο Λαογραφικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο, με θέμα «Η επέτειος της Εθνικής παλιγγενεσίας και η μνήμη της μάχης του Πύργου 3 Απριλίου 1821».

Στο Μνημείο Ηρώων

Εξάλλου, χθες το πρωί, οι σημαιοφόροι Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, κρατώντας το Εθνικό Σύμβολο στα χέρια τους, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτη Ζεύλα.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Όλη η επικαιρότητα