Πολιτική

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μήνυμα καταδίκης της βίας έστειλε η Βουλή

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα καταδίκης της βίας με αφορμή τη σημερινή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ενόψει της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία έστειλε η Βουλή.

«Καμία μορφή βίας δεν χωρά στην επέτειο του Πολυτεχνείου που αμαυρώνει τη μνήμη του, ιδίως σε μια περίοδο που η ακροδεξιά ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρώπης», επεσήμανε σε παρέμβασή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας «τιμώντας την ματωμένη σημαία του αγώνα της νεολαίας συνεχίζουμε τον αγώνα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα».

Κάλεσμα στους νέους να συμμετάσχουν στην μαζική πορεία για το Πολυτεχνείο απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει παραβατικότητα στα πανεπιστήμια που οφείλεται –όπως είπε- εν μέρει και στην περιθωριοποίηση της νέας γενιάς.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Θεόδωρος Φορτσάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και την κατάληψη του Πολυτεχνείου. «Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να ταυτίζετε με τυφλή βία και η κατάληψη των τελευταίων ημερών από ομάδες νεαρών καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές εκείνους που έδωσαν τον αγώνα τους στο Πολυτεχνείο», είπε. «Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να ταυτίζεται με την τρομοκρατία γιατί ήταν αγώνας για ζωή όχι για θάνατο από νέους που μάχονταν κατά της βίας», σημείωσε.

« Η κατάληψη του Πολυτεχνείου ουσιαστικά γίνεται από κάποιους που  θέλουν να μετατρέψουν αγώνα Πολυτεχνείου σε καρικατούρα, μπορεί οι κουκουλοφόροι  να αποχώρησαν ήταν όμως αρκετές οι δυο μέρες για να αποκαλυφθούν σχέδια μηχανισμών που εξυπηρετούν την κυβέρνηση και την πρεσβεία των ΗΠΑ», εκτίμησε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Να «φύγει η κουκούλα» από το Πολυτεχνείο ζήτησε από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτας και διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν ζωντανέψει το πανεπιστήμιο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ορμητήριο μπαχαλάκηδων που παίζουν κρυφτούλι με την αστυνομία.

Στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής που έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεν παρέστη η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα