Κόσμος

Έπιασε από τον λαιμό υπάλληλο γιατί δεν του έδινε πλαστική σακούλα!

Ακούστε το άρθρο

«Αναψαν τα αίματα» στην Αυστραλία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς οι επιχειρήσεις εφάρμοσαν την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, όπως αναφέρει το BBC.

Ένας πελάτης φέρεται ότι έπιασε από τον λαιμό έναν υπάλληλο καταστήματος, ενώ ένας άλλος αποκάλεσε υπάλληλο καταστήματος «απόβρασμα της κοινωνίας και κλέφτη».

Η απαγόρευση της χρήσης πλαστικής σακούλας εντάσσεται στο σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος που εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο.

Οι λιανέμποροι σε έξι αυστραλιανές πολιτείες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα σε περίπτωση που δεν θα συμμορφώνονται.

Περισσότερες από 60 χώρες έχουν εφαρμόσει παρόμοια μέτρα και χρεώνουν τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.

Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) εκτιμά ότι έως και πέντε τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Η αυστραλιανή αλυσίδα καταστημάτων Woolworths εισήγαγε την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας από τις 20 Ιουνίου, ενόψει της σημερινής λήξης της προθεσμίας, και προσφέρει επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες έναντι 15 σεντς.

Αλλα η οργή των πελατών υποχρέωσε την επιχείρηση να αλλάξει την πολιτική της και να προσφέρει δωρεάν τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες από τις 8 Ιουλίου.

Το συνδικάτο των εμπορουπαλλήλων κάλεσε τους πελάτες να αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους με σεβασμό. Σε έρευνά του διαπιστώθηκε ότι, από τους 132 ερωτηθέντες υπαλλήλους, οι 57 είχαν αντιμετωπίσει βίαιη αντίδραση από πελάτες λόγω της απαγόρευσης της πλαστικής σακούλας.

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που κάνει έκκληση για οριστική κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2022.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα