Ελλάδα Οικονομία Παιδί

Επίδομα παιδιού 2018 – ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι σήμερα (20/6) οι αιτήσεις Α21 για τη β’ δόση

Ακούστε το άρθρο

Επίδομα τέκνων – Ειδήσεις – ΟΠΕΚΑ: Λίγες ώρες έχουν απομείνει για όσους επιθυμούν να υποβάλουν την αίτηση Α21, προκειμένου να ενταχθούν στην πληρωμή της β’ δόσης τού επιδόματος παιδιού από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους. Ειδικές περιπτώσεις έχουν αντιμετωπιστεί με προσθήκες και τεχνικές βελτιώσεις της πλατφόρμας.

Όπως είχε εξαρχής ανακοινώσει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr) έως και την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, στις 23:59, θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της β’ δόσης τού επιδόματος παιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου.

Έως και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, στις 13:15, είχαν υποβληθεί σχεδόν 500.000 αιτήσεις, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τις 430.000. Το 96% από αυτές είναι εγκριτικές.

Αυτό σημαίνει πώς κοντά στους 480.000 δικαιούχους θα λάβουν σίγουρα το οικογενειακό επίδομα στο τέλος του μήνα.

Ωστόσο την Α’ δόση του οικογενειακού επιδόματος, τον περασμένο Απρίλιο, έλαβαν περίπου 750.000 οικογένειες.

Άρα, μένουν περίπου 270.000 οικογένειες οι οποίες δυνητικά δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα.

Προσοχή: Για όσους δεν υποβάλλουν, τις φορολογικές δηλώσεις 2018 και τις αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα, δεν θα λάβουν την επόμενη δόση του.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα