Αρκαδία Υγεία

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Σημαντικές ανακοινώσεις για τον Κορονοϊό

Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνεται από τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις για τον νέο Κορονοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των μελών και των εργαζομένων του. Πιο συγκεκριμένα:

Απολύμανση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου

Στο πλαίσιο εφαρμογής δράσεων αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού και για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανές εστίες μόλυνσης εντός των χώρων του Επιμελητηρίου θα γίνει απολύμανση των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

Αναβολή εκδηλώσεων και του προγραμματισμένου χορού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Για λόγους καθαρά προληπτικούς, στο πλαίσιο των οδηγιών που εξέδωσε στις 8 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας και οι οποίες έχουν ισχύ για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, αναβάλλονται οι δραστηριότητες «συνεδριακού χαρακτήρα», μεταξύ των οποίων και ο προγραμματιζόμενος χορός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οι οποίες προϋποθέτουν την συγκέντρωση πολλών ατόμων όπως σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας.

Συναλλαγές με το Επιμελητήριο

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας παρακαλεί τα μέλη του να χρησιμοποιούν για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, όσο αυτό είναι δυνατόν, τους εξ αποστάσεως τρόπους συναλλαγής. Όλες οι υποθέσεις που αφορούν στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) μπορούν να διεκπεραιώνονται μέσω του ιστοτόπου του Γ.Ε.ΜΗ. www.businessportal.gr ή με επικοινωνία μέσω email (info@arcadianet.gr), fax (2710233738) ή τηλεφώνου (2710227141-2) με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Και όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές με το Μητρώο ή τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μπορούν στην πλειοψηφία τους να διεκπεραιώνονται με ηλεκτρονικά μέσα ή μέσω τηλεφώνου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούν αν επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για να διαπιστώνουν αν μπορούν να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως, πριν επισκεφθούν δια ζώσης τα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της υγιεινομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία, σύνεση και υπεθυνότητα για την προστασία των ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας και του κοινωνικού συνόλου.

Κανόνες υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με σκοπό τον περιορισμό μετάδοσης των κρουσμάτων ιογενούς αιτιολογίας, εφιστά την προσοχή σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

Επισημαίνουμε ότι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων για την ενημέρωσή τους μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (moh.gov.gr) και την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr)

Επιπλέον,  όσοι υποψιάζονται ότι έχουν νοσήσει, να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο 210 5212054, για να λάβουν οδηγίες και να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Τρίπολης ή άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά νέα) μπορείτε να κατεβάσετε την ενημερωτική αφίσα του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας για να την αναρτήσετε στην επιχείρησή σας ή στα γραφεία σας.

Όλη η επικαιρότητα