Ηλεία

Επιμελητήριο Ηλείας: Επιχειρηματικότητα χωρίς σύνορα με ίσες ευκαιρίες για όλους

Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Ηλείας παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στις τεχνικές του σύγχρονου μάρκετινγκ, εφάρμοσε πολιτικές στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του Νομού να λειτουργήσουν με εργαλεία που αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, το άνοιγμα σε νέες αγορές με τη φιλοσοφία της επιχειρηματικότητας χωρίς σύνορα. Οι δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο ελαχιστοποιούν το κόστος προβολής των ηλειακών επιχειρήσεων στην ελληνική και διεθνή αγορά και επιπλέον δημιουργεί το γόνιμο πεδίο της εξωστρέφειας και της άμεσης επαφής με τις διεθνείς αγορές. Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετέχοντας στη κοινή Επιμελητηριακή προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών ανταποδοτικών υπηρεσιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών, παρέχει στους Ηλείους επιχειρηματίες τους καρπούς της Στρατηγικής συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ΚΕΕΕ/”Ο ΟΜΗΡΟΣ”, των Ελληνικών Επιμελητηρίων και της KNOWLEDGE BS και για την παροχή σε Πανελλήνια βάση «Ανταποδοτικών ηλεκτρονικών (cloud) υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της Ανταγωνιστικότητας & της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων και την στήριξη των Τοπικών Αγορών».

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ είναι:

eMall Ηλείας (www.iliagora.gr) που διασυνδέεται και με την Πανελλαδική Πύλη Ηλεκτρονικής αγοράς www.directmarket.gr .Για πρώτη φορά μια Ηλεκτρονική βιτρίνα και ταυτόχρονα ένα Ηλεκτρονικό Πολυκατάστημα για όλες τις Επιχειρήσεις του Νομού, που αξιοποιεί τις τελευταίες τάσεις της αγοράς – Social Shopping Marketplace. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα και ανεξάρτητου ηλεκτρονικού καταστήματος και διασύνδεσης του με τις δυο ηλεκτρονικές βιτρίνες, της Τοπικής αγοράς του Νομού και της Πανελλήνιας των Ελληνικών Επιμελητηρίων. Με μια πολύ μοντέρνα και φιλική παρουσίαση των προϊόντων. Οι αγοραστές απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία αγορών, κινούμενοι μέσα σε ένα ενιαίο Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα (Marketplace), γεμίζοντας το καλάθι τους (shopping cart), με προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα, αξιοποιώντας τις συστάσεις ή σχόλια   άλλων  αγοραστών και δημοσιεύοντας τα δικά τους (social shopping).  Η παραγγελία αυτόματα διαμοιράζεται στους διαφορετικούς προμηθευτές, πληρώνεται ηλεκτρονικά (κάρτες/PayPal/κατάθεση) ή με αντικαταβολή και παραδίδεται στους αγοραστές μέσω courier, μεταφορικής ή από τους ίδιους.

Το www.olympicholidays.gr που διασυνδέεται με την Πανελλήνια Τουριστική Αγορά, www.filoxeno.com. Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστίασης/Διασκέδασης (Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Clubs κ.ά.). Επιχειρήσεις Ενοικίασης (αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών ). Επιπλέον: Τουριστικά Πρακτορεία -Γραφεία. Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία κλπ). Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα. Ιδιαίτερα οι Επιχειρήσεις διαμονής μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα ενιαίο και αυτοδιαχειριζόμενο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (on-line booking) με πολλές δυνατότητες και εύκολη ενσωμάτωση του στην δική σας ιστοσελίδα. Παρέχει όλες τις πληροφορίες που αναζητά ο επισκέπτης μιας περιοχής, συγκεντρωμένο σε ένα σημείο: π.χ. Διαμονή, Εστίαση, Αναψυχή/Διασκέδαση, Ενοικιάσεις οχημάτων/σκαφών, Εκδρομές/μίνι κρουαζιέρες, Ειδικά σπορ/ Αθλητικές δραστηριότητες, άλλες δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Τοπικά Προϊόντα. Ειδικά στις επιχειρήσεις διαμονής δίνεται και εφαρμογή σύγχρονων ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης του καταλύματος.

OnLine ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Επέκταση και βελτίωση της γνωστής υπηρεσίας με την οποία το Επιμελητήριο έγκυρα και συνεχώς Ενημερώνει και Συμβουλεύει ηλεκτρονικά τις Επιχειρήσεις μέλη του, με την συνεργασία της ΣΟΛ Συμβουλευτικής (www.solcons.gr).

Ηλεκτρονικός Επιχειρηματικός Οδηγός

Για πρώτη φορά όλα τα ελληνικά Επιμελητήρια προβάλλουν σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο όλες τις Επιχειρήσεις τους, μέσα από έναν εύχρηστο Ηλεκτρονικό – Mobile Οδηγό με γεωγραφικό στίγμα και εύκολη εύρεση από το χρήστη των προσφερόμενων υπηρεσιών, προϊόντων ή προσφορών γύρω από αυτόν. Μεγάλη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Όλες οι προσφερόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ενώ είναι προσβάσιμες και μέσα από το portal του Επιμελητηρίου. Δεν απαιτείται υποδομή από τις επιχειρήσεις, είναι εύκολες στη χρήση και πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες από τα μέλη μας. Παρέχεται πλήρης εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους χρήστες καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για την εύκολη εκμάθηση και χρήση τους.

Παράλληλα το Επιμελητήριο Ηλείας φρόντισε η λειτουργία της ιστοσελίδας να είναι εύκολη σε κάθε επισκέπτη και μάλιστα με την υπηρεσία του Newsletter να παρέχει συχνή ενημέρωση στα μέλη του Επιμελητηρίου με τις δράσεις του και τις εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή αγορά. Πολύ σημαντικό θέμα είναι και η δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης με τις βασικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, στις οποίες ο Ηλείος επιχειρηματίας ή επαγγελματίες μπορεί να λαμβάνει τα πιστοποιητικά που χρειάζεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e– Επιμελητήριο. Οι δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο Ηλείας στα μέλη του, αναδεικνύουν και το στρατηγικό του σχεδιασμό στη διαχείριση των σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας. Το τρίπτυχο Επιχειρηματικότητα- Εξωστρέφεια- Ανταποδοτικότητα βασίζεται σε έναν και μοναδικό στόχο: στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πρόσβασης στην επιχειρηματικότητα με ίσες και υγιείς συνθήκες για όλους.

Όλη η επικαιρότητα