Ηλεία

Επιμελητήριο Ηλείας: Ποιοι εκλέγονται στο νέο ΔΣ – Αναλυτικά όλοι οι “σταυροί”

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά ανανεωμένη και με γυναικείες παρουσίες η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας, όπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρα. Το νέο σχήμα απαρτίζεται από «μείγμα» έμπειρων στελεχών με επιτυχημένη θητεία στο Επιμελητηριακό, νέων επαγγελματιών με κοινωνική καταξίωση, αλλά και επιχειρηματιών με πορεία στην αγορά και που εισέρχονται για πρώτη φορά στα κοινά του επιμελητηριακού θεσμού.

Στον τμήμα των Υπηρεσιών (10 έδρες) εκλέγονται ο Κώστας Νικολούτσος (επικεφαλής), ο Κώστας Λεβέντης (337 ψήφοι), ο Κώστας Καραγιάννης (137 ψήφοι), ο Νίκος Σιαψάλης (94 ψήφοι), η Ευγενία Γιαμπαστή (72 ψήφοι) και ο Μάριος Λαμπρόπουλος (69 ψήφοι) από την παράταξη του Κ. Νικολούτσου, ενώ από την παράταξη του Κ.Λάμπρου εκλέγονται ο Διονύσης Μπουλούτας, η Εκάβη Σαλπέα και –υπό προϋποθέσεις- η Δήμητρα Μουσά, καθώς και ο επικεφαλής της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, Χρ. Γιάνναρος.

Στο Εμπορικό τμήμα (4 έδρες) εκλέγονται ο  Χρήστος Χριστόπουλος (180), η Νίκη Χρονοπούλου (120) και ο Κων/νος Διαμαντόπουλος (81) από τη νικήτρια παράταξη, και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος (51) από τον συνδυασμό «Ηλείων Επιμελητήριο».

Στο τμήμα Μεταποίησης (5 έδρες) εκλέγονται ο Λευτέρης Βαρουξής και ο Βασίλης Τσαούσης (ισοψηφία με 98 ψήφους), ο Τάσος Καρνάρος (76) και ο Ηλίας Ξανθούλης (53) από την παράταξη Νικολούτσου, και ο Παναγιώτης Τζανέτος (29 ψήφοι) από την παράταξη του Κώστα Λάμπρου.

Στο Εξαγωγικό εκλέγεται ο Αντώνης Παρασκευόπουλος (40 ψήφοι) της παράταξης Νικολούτσου, στο Τουριστικό ο Άγγ. Ψημμένος (9 ψήφοι) από την παράταξη Λάμπρου. Η τελική σύνθεση για την παράταξη «Ηλείων Επιμελητήριο» θα καθοριστεί ανάλογα με το ποια έδρα θα επιλέξει ο κ. Λάμπρος. Αν επιλέξει την έδρα στις Υπηρεσίες, μπαίνει στο ΔΣ ο κ. Ψημμένος, αν επιλέξει την έδρα στον Τουρισμό, μπαίνει στο ΔΣ η κα Μουσά. Σε σχετική ερώτηση της εφ. «Πατρίς» προς τον κ. Λάμπρο για την επιλογή της έδρας, ο κ. Λάμπρος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, δήλωσε:

Η μεγάλη τιμή που μας έκανε η επιχειρηματική κοινότητα της Ηλείας, αναθέτοντάς μας, τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για την τετραετία 2017-2021 αποτελεί πρόκληση για περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα στη νέα θητεία μας. Θα ακολουθήσουμε τους δρόμους που ήδη έχουμε ανοίξει, με τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη διαδικτυακή μας λειτουργία, την αναβάθμιση της αναπτυξιακής μας εταιρείας τη διαρκή ενημέρωση στα πλέον επίκαιρα θέματα για τα μέλη μας, τη συμμετοχή μας σε πολλές δράσεις ανάδειξης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών και στον κυρίαρχο παρεμβατικό μας ρόλο με σοβαρότητα και κύρος για τον επιμελητηριακό θεσμό. Με πίστη στις δυνατότητές μας και μεγαλύτερη πλέον την ευθύνη ανοίγουμε και νέους δρόμους που αφορούν στην Καινοτομία, την Γυναικεία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα. Αυτονόητη εξάλλου είναι και η συνέχεια των παρεμβάσεών μας για τα θέματα των υποδομών της Ηλείας, για τα οποία η στάση μας θα είναι διεκδικητική και ανυποχώρητη. Με την τακτική που δεν θα βασίζεται μόνο σε φωνές ή διαμαρτυρίες αλλά θα έχει συγκεκριμένη στόχευση με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις και με την ίδια συνεπή στάση απέναντι στα προβλήματα του τόπου και την ανάγκη επίλυσής τους. Επιδίωξή μας τέλος, είναι η συμπαράσταση και η ενεργός συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας. Με αυτές τις σκέψεις θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία των Επιμελητηριακών εκλογών και πολύ περισσότερο εκείνους που μας εμπιστεύθηκαν.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο», Κώστας Λάμπρος, δήλωσε:

«Μεγάλος νικητής των εκλογών του Επιμελητηρίου Ηλείας αποδείχτηκε τελικά η αποχή. Από τους 4014 έχοντας δικαίωμα ψήφου ψήφισαν 1797. Η Αποχή ανήλθε στο 55,23%. Σε σύγκριση με τις εκλογές του 2011 έχουμε 820 λιγότερους επαγγελματίες να ψηφίζουν, γυρίζοντας  την πλάτη τους στην εκλογική διαδικασία απαξιώνοντας τον θεσμό του Επιμελητηρίου. Αυτή η στάση του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας μπορεί να δικαιολογηθεί, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια το Επιμελητήριο Ηλείας, αποτέλεσε ένα “Βατικανό”, ένα κλειστό club λίγων ανθρώπων, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα κανείς από τους επαγγελματίες να μην γνωρίζει το τι μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει ο συγκεκριμένος θεσμός. Εμείς η παράταξη “Ηλείων Επιμελητήριο” δεσμευόμαστε απέναντι σε όλους τους συναδέλφους- επαγγελματίες του Νομού μας, ότι το Επιμελητήριο δεν θα είναι πια το ίδιο. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτό το σύντομο αγώνα. Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της παράταξης μας “Ηλείων Επιμελητήριο” που με εμπιστεύτηκαν  και έδωσαν μαζί μου τη μάχη για την αλλαγή στο Επιμελητήριο Ηλείας».

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, Χρ. Γιάνναρος, δήλωσε:

Χαιρετίζουμε τους επαγγελματίες που μας στήριξαν και θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει η εκλογή μας στο Επιμελητήριο ώστε να συμβάλουμε να αποκτήσει οντότητα το κίνημα των επαγγελματιών στον νομό μας μέσα από τους συλλόγους και τις διαδικασίες του κινήματος που έχουν οι επαγγελματίες.

Όλη η επικαιρότητα