Ηλεία

Επιμελητήριο Ηλείας: Προσκαλεί (και) Φαρμάκη για τα πυρόπληκτα δάνεια

Ακούστε το άρθρο

Σάλπισμα συμμετοχής προς όλους τους αιρετούς (δήμαρχους, βουλευτές, Περιφ. Σύμβουλους) της Ηλείας απευθύνει το Επιμελητήριο Ηλείας ένεκα της εκδήλωσης που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στα γραφεία του στον Πύργο, με κεντρικό θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο το Επιμελητήριο απέστειλε πρόσκληση και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη προκειμένου να έρθει στον Πύργο και να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ σχετικά με την εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος τόνισε πως «Το Επιμελητήριο Ηλείας μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του συγκαλεί για την Παρασκευή 8 του μηνός σύσκεψη για την σχεδιασμό των παρεμβάσεων μας για το μεγάλο θέμα των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που χορηγήθηκαν το 2007. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές της Ηλείας, οι δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Ηλείας, οι δικηγορικοί σύλλογοι Ηλείας και Αμαλιάδας, εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής μας καθώς και εκπρόσωποι τραπεζών. Επίσης θα συμμετάσχει και ο εξειδικευμένος συνεργάτης των πυρόπληκτων νομών, νομικός κος Μπάστας. Όπως ξέρετε τα πυρόπληκτα δάνεια αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την επιχειρηματικότητα της Ηλείας και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες διάφοροι πιστωτικοί οργανισμοί κινούνται προς την κατεύθυνση ανάκτησης των εγγυήσεων των δάνειων. Εξέλιξη που αν συμβεί θα έχει σαν αποτέλεσμα και τη φορολογική ασφυξία των επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι από πλευράς Κυβέρνησης και σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών μπορεί να επιλεγούν προτάσεις στη κατεύθυνση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Πέραν τούτου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας είναι και το σοβαρό θέμα των δανείων της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας».

Όλη η επικαιρότητα