Πολιτική

Επιμένει ο Μπερίσα

14629_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, απαντώντας σε ερώτηση για τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι΄ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαλί Μπερίσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Αποτέλεσμα της προκλητικής δήλωσης ήταν η οργισμένη αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση της επίσκεψής του στα Τίρανα.

Ο κ. Αβραμόπουλός επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αλβανία προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας.

Πάντως, την Πέμπτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδοκίμασε τα όσα είπε ο Μπερίσα τονίζοντας ότι «οι δηλώσεις κάθε πολιτικού πρέπει να γίνονται σε πνεύμα που να ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όλη η επικαιρότητα