Αθλητισμός

Επειός Ήλιδας: Για άλλη μια χρονιά σοβαρό πρόβλημα με τo Κολυμβητήριο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια χρονιά ο Επειός Ήλιδας αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κολυμβητήριο Αμαλιάδας.

Για άλλη μια φορά, η προετοιμασία των αθλητών του Επειού, γίνεται μετ΄εμποδίων. Ο προγραμματισμός των προπονήσεών τους βγαίνει εκτός και βέβαια, ένα πρόβλημα σαν κι αυτό, προκαλεί αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις, με σοβαρή επίπτωση σε όλα τα τμήματα και τους αθλητές του συλλόγου.

Ο Επειός Γ.Σ. ‘Ήλιδας, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα στο κολυμβητήριο.

«Αγαπητά μας Μέλη, Φίλες και φίλοι, Σας ενημερώνουμε ότι, Συνεχίζονται τα προβλήματα και η αναβολή χρήσης της πισίνας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας του νερού.

Με σημερινή 14-01-2919 Ανακοίνωση – Ενημέρωση του ΝΠΔΔ ΄΄Ο ΗΛΕΙΟΣ΄΄και με εντολή του Προέδρου του κ. Μανωλόπουλου. Το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό έως 31 Ιανουαρίου 2019, λόγω σοβαρής βλάβης που υπέστησαν οι σωληνώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ κάτω από τα ανεκτά όρια κολύμβησης, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς των κολυμβητών στα αγωνιστικά τμήματα, πέρα από την εκτεταμένη δυσφορία που έχει εκδηλωθεί από τους μικρούς κολυμβητές των ακαδημιών και το κοινό που κάνει χρήση της πισίνας για λόγους υγείας.
Είναι σταθερή θέση του Επειού Ήλιδας, να δίνεται πάντα προτεραιότητα στην προστασία της σωματικής υγείας των κολυμβητών, χωρίς να υπολογίζεται το οικονομικό κόστος, παρόλο τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου.

Να θυμίσουμε πως ο Επειός Ηλιδας είναι κάτοχος Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης με υφιστάμενο αριθμό μητρώου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ΧΔ 36 για τα αθλήματα της ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ και της ΥΔΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, έχει την αντρική ομάδα Υδατοσφαίρισης (Πόλο), η οποία στις 8 Μαρτίου ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών εκπροσωπώντας όλο το Νομό μας σε όλη την Ελλάδα!
Επίσης έχουμε αθλητές και αθλήτριες Κλασικής και Τεχνικής κολύμβησης, οι οποίοι έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, εκπροσωπώντας το δήμο μας και τον Νομό μας!
Ακόμα, έχουμε μικρούς και νεαρούς αθλητές που αγαπάνε την κολύμβηση και το πόλο και μέσω του Επειού, τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα αθλήματα με τον καλύτερο τρόπο και όσοι από αυτούς θέλουν, να προπονηθούν ώστε να συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες και να διακριθούν.
Και τέλος, έχουμε μικρούς και μεγάλους ανθρώπους, οι οποίοι είτε για λόγους υγείας, επιτασσόμενο από το γιατρό τους, είτε για λόγους δικής τους ασφάλειας το καλοκαίρι στη θάλασσα , είτε για ευεξία, έρχονται στο κολυμβητήριο και ασκούνται.
ΌΛΟΙ αυτοί στερούνται την προπόνησή τους. Όσο αφορά τους αθλητές μας, που αγωνίζονται σε κάποιο πραγματικά υψηλό επίπεδο και είναι όντως οι μόνοι εκπρόσωποι του δήμου μας και του νομού μας, δυσκολεύεται πολύ η προετοιμασία τους για αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν.
Όσο αφορά όλα τα υπόλοιπα μέλη που αναφέρθηκαν νωρίτερα, κάποιοι στερούνται το άθλημα που θα τους βοηθήσει στη θεραπεία της υγείας τους, κάποιοι στερούνται αυτό που αγαπούν και κάποιοι στερούνται τη γνώση σε αυτό που θα τους βοηθήσει να είναι ασφαλέστεροι στη θάλασσα. Την κολύμβηση!
Είναι κάποιες εργασίες οι οποίες ως επί το πλείστον θα έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα και σταδιακά με το πέρασμα των μηνών, πράγμα που δεν έγινε και τώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, με την πισίνα παγωμένη τόσο καιρό , εφόσον τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν και με αυτές τις καιρικές συνθήκες ως αντίπαλο, μεγεθύνθηκαν
Εάν η κατάσταση βελτιωθεί και η θερμοκρασία του νερού επανέλθει στα επιτρεπόμενα όρια για ασφαλή αγωνιστική κολύμβηση, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση του Συλλόγου προς ενημέρωση των αθλητών και των γονέων.
Για περισσότερες πληροφορίες στα ΤΗΛ.: 6944 595 345 & 6987 946 600».

Αναβλήθηκαν οι αγώνες της Τρίπολης

Τέλος, λόγω έντονης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης στην Τρίπολη, η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, αναβλήθηκε η ημερίδα ορίων που επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές του Επειού θα επιχειρήσουν σε κάποια άλλη ευκαιρία να πιάσουν τα όρια που κυνηγούν για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όλη η επικαιρότητα