Αθλητισμός

Επειός Ήλιδας: Τρία στα τρία και κορυφή στον πρώτο γύρο της Β’ Εθνικής!

Ακούστε το άρθρο

Με το απόλυτο των τριών νικών σε ισάριθμα ματς και την πρωτιά στον όμιλο του για τον πρώτο γύρο της Β’ Εθνικής, επιστρέφει ο Επειός από τα Γιάννενα.

Οι «οράνιε» στο πρώτο παιψχνίδι επικράτησε με 13-12 του οικοδεσπότη Πύρρου Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Ηλείας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα και ολοκλήρωσε το πρώτο οκτάλεπτο με προβάδισμα των γηπεδούχων με 4-3, ο Επειός στη συνέχεια αντεπιτέθηκε και πήρε κεφάλι με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με 7-6. Στην επανάληψη έγινε μάχη σώμα με σώμα, πόντο-πόντο, για να καταφέρει τελικά ο Επειός να κρατήσει αυτή τη σπουδαία νίκη.

Στον δεύτερο αγώνα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η ηλειακή ομάδα επικράτησε με 8-5 της Κέρκυρας, παίρνοντας κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα. Σε αντίθεση με το πρωινό παιχνίδι απέναντι στον Πύρρο, το ματς με την Κέρκυρα ήταν κλειστό και τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Ο Επειός δεν ξεκίνησε καλά και ολοκλήρωσε το πρώτο οκτάλεπτο χωρίς να σκοράρει, πίσω με 1-0. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 3-1 για τους Φαίακες. Ο Επειός στο δεύτερο μέρος ήταν «καταιγίδα». Με επιμέρους σκορ 7-2, έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με τελικό σκορ 8-5.

Στο ματς που ολοκλήρωσε το πρώτο γύρο, χθες το πρωί, ο Επειός δεν είχε πρόβλημα να κυριαρχήσει επί της Λαμίας και να επικρατήσει με 14-7, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς παίκτες από την Αμαλιάδα.

Η ομάδα της Ηλείας, απέχει πλέον μια νίκη από την οριστικοποίηση της παραμονής της και την πρόκριση στην επόμενη φάση Kαι μέσα από αυτή θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2. Ο δεύτερος γύρος του συγκεκριμένου ομίλου, θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

TA ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Πύρρος Ιωαννίνων – Επειός 12-13

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-4, 3-3, 3-3

Πύρρος: Μιχαλόπουλος, Καλλιοράκης 1, Γιαννάκης, Κουτσοτόλης, Κωνσταντίνου 2  Τσίκλος 2, Σαλπέας 4, Κοσμόπουλος, Γεωργιάδης, Αφρουδάκης 3, Ψαρρέας, Σταύρου, Εφαπλοματάς, Νασιάκος, Ασπρογέρακας.

Επειός: Λέντζος, Κουρουπάκης, Φύκουρας 2, Σπυρόπουλος, Καλομοίρης, Καθρέπτας, Βλάχος 2, Μουντράκης, Σάκκος, Βουλουξής 2, Αντίοχος 6, Θωμάκος 1, Νάσιος.

Κέρκυρα – Επειός 5-8

Τα οκτάλεπτπα: 1-0, 2-1, 1-3, 1-4

Κέρκυρα: Πολίτης, Βραχλιώτης, Δούκας, Δεμερδεσλής 1, Χατζηγούλας, Γιαννιώτης 1, Τάτας, Κασίμης 1, Φράγκος 2, Νεράτζης, Σουβλάκης, Νταρίλας, Δούκας.

Επειός: Λέντζος, Κουρουπάκης, Φύκουρας 2, Σπυρόπουλος, Καλομοίρης, Καθρέπτας 3, Βλάχος 2, Μουντράκης, Σάκκος, Βουλουξής, Αντίοχος 1, Θωμάκος, Νάσιος.

Επειός – Λαμία 14-7

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 3-1, 5-1

Επειός: Λέντζος, Κουρουπάκης 1, Φύκουρας 5, Σπυρόπουλος, Καλομοίρης, Καθρέπτας, Βλάχος 4, Μουντράκης 1, Σάκκος, Βουλουξής, Αντίοχος 1, Θωμάκος 2, Νάσιος.

Λαμία: Ζαρκαδούλας, Ραγκάς, Αλεξίου, Κάππος, Παπαντωνίου 2, Μούτσελος 1, Κουρκουλιώτης 1, Τασσιόπουλος, Παπαδήμας 2, Τασσιόπουλος, Παπαδημητρίου, Στεφόπουλος 1, Καπνιάς.

 

Βαθμολογία 

Επειός 9

Κέρκυρα 6

Πύρρος

Λαμία 0

Όλη η επικαιρότητα