Επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ

04.jpg

Τα Λουτρά Πόζαρ, η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν, είναι ο απόλυτος προορισμός γι’ αυτούς  που θέλουν να συνδυάσουν τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους Βόρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καϊμάκτσαλαν με τη σωματική και ψυχική ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση.

Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, καθώς η άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο, θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Τα Λουτρά Πόζαρ, 3 χλμ από το Λουτράκι Αριδαίας μπορούν να γίνουν η αφορμή για να γνωρίσετε τις ομορφιές του ευλογημένου κατά πολλούς, όρους Καϊμάκτσαλαν. Το νερό των λουτρών αναβλύζει σε θερμοκρασία 37ο C, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και είναι πόσιμο.

Όποιον τρόπο και να επιλέξετε για ν΄απολαύσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες, είτε στην ανοιχτή πισίνα, είτε στις φυσικές λίμνες, είτε ιδιωτικά σε ατομικές πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, το σίγουρο είναι ότι θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο!

 


Αξιοθέατα στα Λουτρά Πόζαρ

Η περιοχή των Λουτρών Πόζαρ, είναι από μόνη της ένα φυσικό αξιοθέατο, καθώς βρίσκεται μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με πλατάνια και καταρράκτες. Ένα πλακόστρατο μονοπάτι που ξεκινά από τα Λουτρά, θα σας οδηγήσει στο φαράγγι του Ράμνο – Μπορ, που ξεκινά από τα ελληνικά σύνορα και φτάνει ως το σημείο αυτό.

Πλακόστρωτα μονοπάτια, διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες, θα σας βοηθήσουν ν’ ακολουθήσετε τα ορειβατικά μονοπάτια  και να φτάσετε στο σύμπλεγμα των 16 σπηλαίων. Οι παραστάσεις ζώων και μορφών στα τοιχώματα των σπηλαίων, μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία από τη μεσολιθική εποχή. Στα Λουτρά, λειτουργεί Φυσιογραφικό – Λαογραφικό Μουσείο, με αξιόλογη συλλογή από τα ευρήματα των σπηλαίων και με σπουδαιότερα εκθέματα, τα οστά αρκούδας και τα απολιθωμένα κοράλλια.

Με αφετηρία τα Λουτρά Πόζαρ, μπορείτε ν’ επισκεφτείτε τον ψηλότερο αναβατήρα στην Ελλάδα, σε υψόμετρο 2.480 μέτρων, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα, Καϊμάκτσαλαν. Οι λάτρεις του σκι θα ενθουσιαστείτε, καθώς οι πίστες στο Καϊμάκτσαλαν έχουν μεγάλο πλάτος και ήπιες κλίσεις. Μπορείτε να κάνετε επίσης  βόλτα και με snowmobiles. Η δε θέα από το Βόρα προς τη Λίμνη Βεγορίτιδα και το Βέρμιο με το Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια είναι εξαιρετική. 
 

 

Πώς θα φτάσετε στα Λουτρά Πόζαρ

Οδικώς, με αυτοκίνητο τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 530 χλμ. από Αθήνα και μόλις 100 χλμ. από Θεσσαλονίκη. Από νότια Ελλάδα -ως πιο σύντομη διαδρομή ακολουθήστε την εθνική οδό Κατερίνης-Θεσσαλονίκης. Μετά την Κατερίνη με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα δείτε σήμανση προς Βέροια. Θα βγείτε στην έξοδο της Βέροιας, ακολουθώντας την Εθνική Θεσσαλονίκης- Βέροιας, μετά από λίγα χλμ. ακολουθήστε τη σήμανση προς Αλεξάνδρεια και συνεχίζετε οδηγούμενοι από τις ταμπέλες προςΓιαννιτσά – Έδεσσα. Πλησιάζοντας την Έδεσσα, πριν από την Σκύδρα, θα δείτε ταμπέλα για Λουτρά Αριδαίας (Λουτρά Πόζαρ).
 
 

Χρήσιμα Τηλέφωνα στα Λουτρά Πόζαρ

Αστυνομία Αριδαίας: 2384021111
Δήμος Αριδαίας: 2384021204
Κέντρο Υγείας Αριδαίας: 2384022222
Δημοτική επιχείρηση Λουτρών, τηλ. Πληροφοριών: 2384091300, 91170
Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν: 2381032000, 32003

Πηγή:touristorama.com