Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Μπαλαούρα στον πλημμυρισμένο Αλφειό

Ακούστε το άρθρο

Ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας επισκέφθηκε την πλημμυρισμένη κοιλάδα του Αλφειού, βρέθηκε μαζί με τους αγρότες στα αναχώματα του ποταμού και συζήτησε με κατοίκους και φορείς.

«Επισκέφθηκα τα Μακρίσια και είδα τη μεγάλη συμφορά με την υπερχείλιση του Αλφειού και των πλημμυρών σε όλη την παραποτάμια περιοχή» είπε ο βουλευτής, συμπληρώνοντας: «Είδα μηχανήματα της περιφέρειας και προσπαθούν να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Όμως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί δομικά. Υπάρχουν μελέτες που έχουν υλοποιηθεί σε ένα μέρος της περιοχής, αλλά εδώ όχι. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κινηθούν αμέσως, γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες τους και στη ζωή τους», ενώ δεσμέυτηκε ότι θα επισκεφθεί τον κ. Γεωργιόπουλο για το ανάχωμα, το οποίο θα θωρακίσει την περιοχή από την ορμητικότητα του ποταμού.

Οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ σε Μακρίσια – Καλυβάκια

Για το ζήτημα των αποζημιώσεων των ΠΣΕΑ, που έχουν «παγώσει» από το 2013, ο κ. Μπαλαούρας παραδέχθηκε ότι «Τα Καλυβάκια και κυρίως τα Μακρίσια έχουν πρόβλημα με τα ΠΣΕΑ». Σημείωσε ωστόσο ότι «η καθυστέρηση οφείλεται και σε λόγους, για τους οποίους έχουν ευθύνη και οι κάτοικοι εδώ. Και θα είμαι πολύ αυστηρός. Έγιναν κινήσεις που υπερέβησαν ορισμένα πράγματα. Θα πρέπει να σημειώσω ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ τους. Έγιναν αλληλοκαταγγελίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές όφειλαν να τις εξετάσουν. Είχαμε πάει με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κα Κουσκουρή και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζόπουλο στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, έγινε μεγάλη συζήτηση και τελικά, με υπερβολικά καλή θέληση, ξεπεράστηκαν προβλήματα νομικού χαρακτήρα και έτσι ένα μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων θα δοθεί στις 25/1, ενώ για τα υπόλοιπα θα έρθουν εκτιμητές».

Να αλλάξουν παλιές νοοτροπίες οι αγρότες

«Η Πολιτεία οφείλει να κάνει και κάνει το χρέος της, απευθύνω όμως μια έκκληση προς τους πολίτες της Ηλείας και κυρίως τις δυνάμεις που μας αφορούν ως Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον κόσμο της εργασίας, τους παραγωγούς στον πρωτογενή τομέα: Πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία των συνεργατικών σχημάτων, όπου η κυβέρνηση δίνει αυξημένες ενισχύσεις και φορολογικά κίνητρα, προκειμένου το λάδι, το πορτοκάλι, η σταφίδα και το γάλα να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις αγορές και καλύτερη τιμή για να επιβιώσουν και να μείνουν οι νέοι στην περιοχή τους».

Τέλος, ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών.

Όλη η επικαιρότητα