Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Μοράντ στο Υπουργείο Εσωτερικών: Σε τελική ευθεία η χρηματοδότηση έργων στο «Φιλόδημο 1»

Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Εσωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη 21-02-2019 ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του προγράμματος «Φιλόδημος» κ. Μαρίνο Ρούσσια και συζήτησαν για την εξέλιξη των χρηματοδοτήσεων μιας σειράς πολύ σημαντικών έργων που έχει υποβάλει για έγκριση ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμο Βάρδας, που θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου εντός του σχεδίου πόλης. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, με το οποιο πρόκειται να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης. Το νέο κτήριο θα είναι σύμφωνο με τις νέες προδιαγραφές για μονάδες φροντίδας προσχολικής αγωγής. Το έργο κρίνεται καθ’ όλα ώριμο, καθώς έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από την υπηρεσία δόμησης και υπάρχουν εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 1.649.300 ευρώ, αφού συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια του εξοπλισμού.

Το δεύτερο έργο αφορά την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης των Τ.Κ Κάστρου, Μελλισας, Μπορσιου, Νεάπολης, Δάφνης, Κουρτεσιου(σε ενα τμήμα) και του οικισμού Ψάρι. Επιπλέον στο έργο εντάσσεται και η συντήρηση των σωληνώσεων των Υδατοπυργων.Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ανερχεται στο 1.314.000 €. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των δικτύων και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιων.

Ακόμη εγινε εκτενής αναφορά για την πορεία της χρηματοδοτησης του βιολογικου καθαρισμου οσον αφορα την προταση που εχει υποβληθεί απο τον Σύνδεσμο” Ηρακλης”.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πλέον αναμένονται θετικές εξελίξεις πολύ σύντομα, ώστε να μπουν στην τελική φάση υλοποίησης τα παραπάνω έργα.

Όλη η επικαιρότητα