Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Πάνου Θεοδωρακόπουλου στο Κ.Υ. Γαστούνης: «Βασική μας μέριμνα τα θέματα υγείας στο Δήμο Πηνειού»

Ακούστε το άρθρο

«Η παραχώρηση οχημάτων και οδηγών από τον Δήμο προς το Κέντρο Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών είναι δέσμευσή μας», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή»

Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που βρίσκεται η μονάδα και να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Πηνειού μπορεί να σταθεί αρωγός και στα θέματα υγείας.

Τον επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή» συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος (ιατρός-γαστρεντερολόγος), Γιώργος Κολοκατίνης και Μιχάλης Καλαρίτης. Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Κ.Υ. Γαστούνης, παιδίατρος Δημήτρης Τασσόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κ.Υ. Υγείας του Ν. Ηλείας Κώστας Νικολαβγένης.

Το Κ.Υ. Γαστούνης είναι το δεύτερο Κέντρο Υγείας στην 6η ΥΠΕ, η οποία περιλαμβάνει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, όλη την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά. Διανυκτερεύει καθημερινά και κάθε χρόνο δέχεται περίπου 16.000 επείγοντα περιστατικά, περίπου 50.000 απλά περιστατικά, καθώς και άλλα 30.000 περιστατικά από τα Περιφερειακά Ιατρεία και συνταγογραφίες.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τασσόπουλος, υπάρχουν αρκετοί αγροτικοί γιατροί στο Κ.Υ. Γαστούνης προς το παρόν, συγκεκριμένα επτά στο Κέντρο Υγείας, ένας για το ΚΕΠΕΠ, ένας για το Βαρθολομιό, ένας για τα Καλύβια και ένας για το Τραγανό και γενικά υπάρχει αρκετά καλή συνεργασία με το Γ/Ν Ηλείας.

Καλή συνεργασία υπάρχει και με τον Δήμο Πηνειού, ωστόσο θα ήταν ευχής έργον εάν θα μπορούσε ο Δήμος να διαθέσει οχήματα και κυρίως οδηγούς. «Για 24ωρη κάλυψη χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις οδηγοί, είναι κυρίως θέμα οδηγών», τόνισε ο κ. Τασσόπουλος.

Επίσης, όπως τονίστηκε στην συνάντηση υπάρχει ζήτημα με καθυστερήσεις στους εξοπλισμούς (π.χ. air condition) που είναι θέμα Περιφέρειας και ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει, όπως και στο πετρέλαιο. «Μιλάμε για τεχνικά θέματα κυρίως. Πάντα είχαμε καλή συνεργασία με το Δήμο, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη», επεσήμανε ο  Διευθυντής του Κ.Υ. Γαστούνης.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για συνεργασία Κ.Υ. Γαστούνης-Δήμου Πηνειού σε ότι αφορά την διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης για ιατρικά θέμα και εμβολιασμούς.

«Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στην παροχή υπηρεσιών υγείας»

Με τα θέματα υγείας να βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση των στόχων του συνδυασμού «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή», ο επικεφαλής Πάνος Θεοδωρακόπουλος τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης: «Πολιτική μας βούληση είναι η αμέριστη στήριξη του Δήμου Πηνειού στο μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας του Νομού, το Κ.Υ. Γαστούνης, με κάθε τρόπο. Άλλωστε, ο «Κλεισθένης» δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εποπτεία των Κέντρων Υγείας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η παραχώρηση οχημάτων και οδηγών από τον Δήμο προς το Κέντρο Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών είναι δέσμευσή μας. Σε κάθε τεχνική και υλική βοήθεια που θα χρειαστεί το Κ.Υ. Γαστούνης ο Δήμος Πηνειού θα παράσχει κάθε μέσο, με ορισμού Αντιδημάρχου αρμόδιο μόνο για θέματα υγείας. Η σωστή ενημέρωση για την πρόληψη και τον εμβολιασμό κάθε δημότη είναι βασικό μας μέλημα γι’ αυτό και θέτουμε ως στόχο την διοργάνωση ημερίδων σε συνεργασία με το Κ.Υ. Γαστούνης. Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στην παροχή υπηρεσιών υγείας για κάθε δημότη!».

Όλη η επικαιρότητα