Ομογένεια

Επίσκεψη των Θεσσαλών Ευρώπης στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

otse_2015_ggae_kokkinos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα στις 2 Απριλίου 2015 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας. Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν το θέμα για το Σ.Α.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις μέχρι τώρα δραστηριοποιήσεις της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης σχετικά με το Σ.Α.Ε., τονίζοντας δε ότι το πρωταρχικό πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη μη σωστή οργάνωσή του δεν είναι νομοθετικής φύσεως, αλλά περισσότερο η ευθύνη ανήκει στην αδράνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοθετικού σχεδίου για το νέο Σ.Α.Ε, το αποτέλεσμα των προτάσεων της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για το νέο νομοσχέδιο στα πλαίσια της διαβούλευσης καθώς και για τον ορισμό μιας ημερομηνίας εκλογών για το νέο Σ.Α.Ε.

Ο κ. Κόκκινος από την πλευρά του ανέλυσε τις απόψεις του για την αναγκαιότητα ενός λιτού και ευέλικτου ΣΑΕ και ενός νέου νομοσχεδίου που θα δίνει την δυνατότητα να εκλέγονται εκπρόσωποι από οργανώσεις καθώς και μεμονωμένα διακεκριμένα άτομα από διάφορους χώρους της επιστήμης και των Γραμμάτων και έδωσε χρονοδιάγραμμα ότι το νέο Νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους 2015.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης προσκάλεσε τον κ. Γενικό να παρευρεθεί στο επόμενο 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που θα διοργανωθεί φέτος το φθινόπωρο 2015 στο Γκύτερσλο, όπου η Ομοσπονδία θα τιμήσει τα 100 χρόνια από τη Γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη, Βασίλη Τσιτσάνη. Ο κ. Γενικός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση και επίσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: από το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Όλη η επικαιρότητα