Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη του βουλευτή Ηλείας, Α. Νικολακόπουλου στα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

Τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος,  σε συνέχεια της συνάντησης του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει από τη μη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Λευκαδίτη Νίκο, Προϊστάμενο των εγκαταστάσεων που διοικητικά υπόκεινται στη δικαιοδοσία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου – ΕΤΑΔ Α.Ε  και ξεναγήθηκε στους χώρους των Λουτρών. Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Λευκαδίτης ενημέρωσε για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών. Στην συνέχεια, ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος επεσήμανε την σπουδαιότητα της εξεύρεσης άμεσης λύσης ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου καθώς η καθυστέρηση της αδειοδότησης πλήττει σοβαρά την τοπική οικονομία εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες της περιοχής ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Χατζή Γεώργιο, ιδιοκτήτη του Kaiafa Water Ski Resort, ο οποίος έχει υπενοικιάσει το χώρο των εγκαταστάσεων σκι από την ΕΤΑΔ Α.Ε., με σκοπό την προβολή, την ανάδειξη, και την προπόνηση αθλητών των θαλασσίων σπορ, καθότι ο ίδιος είναι 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Θαλασσίου Σκι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χατζής ενημέρωσε το βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, ότι με δική του πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Θαλασσίου Σκι με την ονομασία Kaiafas Battle,  με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του, 11 & 12 Ιουλίου του 2020. Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε την σημασία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Θαλάσσιου Σκι στην προβολή και στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας και εξέφρασε  την στήριξη του στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Τέλος, ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος συναντήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως με τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο και τον Ταμία κ.  Αναστάσιο Ρουμελιώτη, καθώς και με τον Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζαχάρως κ. Νίκο Μπόλιαρη.

Στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα τέθηκαν τα θέματα της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών καθώς και σημαντικά ζητήματα για την περιοχή όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου και της οδικής σήμανσης των δρόμων, η ανάγκη σύνδεσης του τοπικού οδικού δικτύου της Αρχαίας Ολυμπίας με τα Ιαματικά Λουτρά, η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου Παρά Θιν΄αλός και το μείζον θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής στο οποίο εντάχθηκαν ήδη στη δύναμή του δυο νέοι αστυνομικοί .

Ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς παράγοντες για την ενημέρωση τους, τους γνωστοποίησε τις ενέργειες του με την παρέμβαση του στο Υπουργείο Τουρισμού για την άμεση εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της αδειοδότησης των Λουτρών και τέλος δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα ζητήματα που τέθηκαν ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους.

Όλη η επικαιρότητα