Ομογένεια

Επιστολή Λ. Ραπτάκη σε Ομπάμα: “Στηρίξτε την Ελλάδα”

438cca24e8033cfd51a5af0158f27be0_m.jpg
Ακούστε το άρθρο
Επιστολή – παρέμβαση στον Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο Ελληνοαμερικανός Πολιτειακός Βουλευτής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης, ζητώντας από τον Αμερικανό Πρόεδρο να στηρίξει τις προσπάθειες ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και να σταθεί απέναντι σε νέα πιθανά εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.
 
Στην επιστολή του, ο κ. Ραπτάκης τονίζει πως παρότι πρόσφατα επήλθε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, βάσει της οποίας θα επεκταθεί το παρόν οικονομικό πρόγραμμα, εντούτοις θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από πλευράς των ΗΠΑ προκειμένου να βρεθεί μια δίκαια λύση, η οποία δεν θα υποχρεώσει την ελληνική οικονομία σε νέα ύφεση.
 
“Εάν προβληθούν μη ρεαλιστικές οικονομικές απαιτήσεις, το μόνο που θα γίνει είναι να προκληθεί μεγαλύτερη αστάθεια και να οδηγηθεί η Ελλάδα – όπως και άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση – σε έξοδο από την Ευρωζώνη”, επισημαίνει ο ομογενής πολιτικός.
 
Ο Λεωνίδας Ραπτάκης καταλήγει ότι μια στήριξη του κ. Ομπάμα προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα βοηθήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα συμβάλει στην διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρώπη.
 
 

Όλη η επικαιρότητα