Ηλεία

Επιστολή του Αγγ. Αγγελόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακούστε το άρθρο

ΒΟΜΒΑ ΝΤΡΑΓΚΙ

«ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ …»

ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ;

Πύργος , 03-04-2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση σας αποδεδειγμένα προβάλλει σήμερα σαν παράδειγμα σωστής αντιμέτώπισης της πανδημίας σε όλη την Ευρωπη και όχι μόνο. Με σωστούς χειρισμούς πέτυχε να θρηνούμε τα λιγότερα  θύματα κορωνοιού από όλες τις ευρωπαικές χώρες.

Την ίδια στιγμή πέτυχε τη φύλαξη των Ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων οπου και άλλοι ήρωες δίνουν την δική τους μάχη.

Η μεγαλύτερη νικη των ημερών τελικά,ίσως είναι η επιστροφή στην πίστη των Ελλήνων οτι δεν είναι μόνοι , αλλα υπάρχει «ΚΡΑΤΟΣ»υπο στιβαρή «ΗΓΕΣΙΑ»,προκειμένου να δώσει λύση σε κάθε περίπτωση.

Η προσπάθεια  προσβλέπει σε ένα σχέδιο δράσης και ανάκαμψης για ένα διαφορετικό «κράτος» με άλλη αντίληψη ,με υπερβάσεις, κίνητρα, ισονομία ,εξάλειψη της υπερφορολογησης και της γραφειοκρατείας ,καθολικο ψηφιακό μετασχηματισμό και στήριξη της επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως  στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ολοι γνωρίζουν οτι η υγεία και η ευημερία των πολιτών είναι μοιραίως συνδεδεμένες με την την οικονομική κατάσταση που διέπει τη χώρα, που στον πυρήνα της έχει την επιχειρηματική δράση που η πορεία της επηρεάζει τα πάντα.

Πόσες επιχειρήσεις θα αντέξουν απο τις συνέπειες της κρίσης ;

To κράτος πόσο πληγωμένο θα καταστεί  απο τα μειωμένα έσοδα και  ποια πολιτική θα ακολουθήσει για να ορθοποδήσει;

Παγκόσμιοι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν πτώση του ΑΕΠ με πολλές απρόβλεπτες συνεπειες, η ΕΚΤ  προβλέπει για την Ε.Ε. ύφεση 5% έως 9%  και για την Έλλάδα έως 5 %.

Η τοποθέτησή σας με χώρες της ΕΕ για την υιοθέτηση εκδόσης «κορονο-ομολόγου»αποτελεί άριστη πολιτικοοικονομική προσέγγιση.

Ετσι θα εξασφαλισθεί η νέα σταθερή άτοκη ,μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την αναστολή πληρωμών και διαγραφή ιδιωτικών χρεών.

Η «ΒΟΜΒΑ»που έριξε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στους FinancialTimesπροέτρεψε σε  διαγραφή των ιδιωτικών χρεών για την ανάγκη προστασίας της οικονομίας των πολιτών και των επιχειρήσεων .

Κάλεσε τις Τράπεζες σε κινητοποιηση ώστε να δανείζουν με μηδενικό κόστος τις εταιρίες προειδοποιώντας τα πολύ μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα για την ριζική αλλαγή της πορείας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

-Μήπως έχει διαπιστωθεί πολύ μεγάλη μόχλευση κεφαλαίων που ίσως η κρίση της υγείας οδηγήσει σε παγκόσμιο ΚΡΑΧ ανάλογο του 1929-1932 ;

-Μήπως δίδεται η ευκαιρία  να γίνει πράξη η προτροπή του ΝΤΡΑΓΚΙ για διαγραφή των  ιδιωτικών  χρεών ,ώστε να αποφευχθούν κοινωνικές  αναστατώσεις ;

-Μήπως έτσι οι μεγάλες παγκόσμιες Τράπεζες προστατεύουν την ύπαρξή τους απ οτην κατάρευσή τους ;

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ευχή όλων των Ελλήων είναι να διαπραγματευθήτε επιτυχώς την κρίσης της Υγείας και τις παρένεργειες της στην Οικονομία,ώστε  να αποφευχθεί η χρεοκωπία των επιχειρήσεων και να διασφαλιστούν στο μεγαλύτερο δυνατό  βαθμό οι θέσεις  απασχόλησης .

Με προσωπική εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠ.ΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας

του Καταναλωτή Ν.Δ. Πελοποννήσου

Πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα