Ηλεία

Η επιστροφή του Ήρωα στην Βουπρασία – Προτομή του θα στηθεί στην Αγία Μαρίνα

Ακούστε το άρθρο

Ένας ακόμη ήρωας που πολέμησε κατά του Αττίλα στην Κύπρο το 1974 αιχμαλωτίστηκε και δολοφονήθηκε από τους Τούρκους,  επιστρέφει ύστερα από πολλά χρόνια, στον τόπο της καταγωγής του.

Ο οικισμός Αγία Μαρίνα στο Νησί Βουπρασίας περιμένει να υποδεχθεί το Σάββατο το μεσημέρι στις 12  τον ήρωα και να φιλοξενήσει τα οστά του στα χώματα που γεννήθηκε, ο αγνοούμενος για 43 χρόνια, στρατιώτης. Η υποδοχή θα γίνει από στρατιωτικό άγημα και με όλες τις τιμές που αρμόζουν στον αγωνιστή της Ελευθερίας.

Η ταυτοποίηση
Πριν από περίπου 10 μήνες, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA τα λείψανα του αγνοούμενου από την άνιση μάχη της ΕΛΔΥΚ της 16/8/1974 στρατιώτη Κωνσταντακόπουλου Ιωάννη του Νικολάου και της Πατρούλας, γεννημένου το 1952 στη Βουπρασία Ηλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας ενημέρωσαν προ ημερών του οικείους του ότι στις 27 Μαϊου θα μεταφερθούν τα οστά στο χωριό οπότε και θα γίνει  απόδοση των αναλόγων τιμών και ο ενταφιασμός του στον τόπο καταγωγής του.

«Οι γονείς μας πέθαναν με την αγωνία»

Σε συνάντηση που είχαμε με τον αδελφό του Ιωάννη, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο μας είπε: «Είναι μεγάλη στιγμή. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία » μας λέει και δακρύζει. «Ο Γιάννης ήταν χαμογελαστό παιδί και με χαμόγελο έφυγε για να κάνει το στρατιωτικό του. Ξαφνικά μάθαμε ότι φεύγει για την Κύπρο. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Οι γονείς μας όλα αυτά τα χρόνια περίμεναν με αγωνία να μάθουν νέα του. Τελικά τους πρόλαβε ο θάνατος. Έφυγαν με την αγωνία…Δεν θα μάθουν ποτέ πως βρέθηκε, όπως βρέθηκε, ο αδελφός μας…», λέει ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδελφός.

Το χωριό περιμένει

«Το χωριό περιμένει να υποδεχθεί τον ήρωα, τον στρατιώτη που πολέμησε στη Κύπρο. Το τοπικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να δοθεί το όνομά του σε δρόμο του χωριού ή σε πλατεία και επίσης να γίνει μια προτομή του», δηλώνει στην εφημ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Νησίου Νίκος Αλετράς.

Το Σάββατο, η μεγάλη μέρα της επιστροφής του ήρωα, πλησιάζει. Ο οικισμός Αγία Μαρίνα Νησίου υποδέχεται με κάθε τιμή το παιδί της τον Γιάννη Κωνσταντακόπουλο.

Όλη η επικαιρότητα