Ζώα

Επιτάλιο: «Ψαρεύουν» γάτες με θηλιές!

syrmatines_pagides_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, θέλουμε, όμως, να πιστεύουμε πως θα είναι η τελευταία…

Ο λόγος γίνεται για την «μέθοδο» προστασίας από τις επιδρομές αλεπούδων που παρατηρείται στην παραθαλάσσια περιοχή του Επιταλίου (σ.σ. πιθανότατα και αλλού στην Ηλεία)… μια «μέθοδο» που αντί για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα έχει σαν θύματα (και)… γάτες!

Πιο συγκεκριμένα πάνω σε φράχτες –και όχι μόνο- τοποθετούνται συρμάτινες θηλιές που έχουν ως στόχο να παγιδεύσουν αλεπούδες που «επισκέπτονται» την περιοχή με στόχο κότες που βόσκουν είτε σε περιφραγμένους χώρους είτε… ελεύθερες!

Μόλις το κεφάλι του ζώου έρθει σε επαφή με τη θηλιά (σ.σ. από ατσαλόσυρμα), αυτή «κλείνει» κι όσο το ζώο προσπαθεί να απελευθερωθεί τόσο περισσότερο το εγκλωβίζει. Κι αν μάλιστα δεν απεγκλωβιστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, το αιχμάλωτο ζώο οδηγείται, με μαθηματική ακρίβεια, στο θάνατο…  

Τελευταίο θύμα μιας τέτοιας παγίδας ήταν μια δεσποζόμενη γάτα που σώθηκε χάρις στο γεγονός ότι οι άνθρωποι-ιδιοκτήτες που την έχουν στο σπίτι τους την αναζήτησαν και την βρήκαν παγιδευμένη. Την μετέφεραν απ` ευθείας σε κλινική ζώων στον Πύργο όπου της αφαιρέθηκε η συρμάτινη θηλιά –που είχε αφήσει έντονο το σημάδι της στο δέρμα του ζώου- και της τοποθετήθηκαν ράμματα (φωτο)… Στα αξιοσημείωτα ότι και πριν από λίγο καιρό μια ακόμα γάτα που φρόντιζαν οι ίδιοι άνθρωποι είχε πέσει θύμα μιας τέτοιας παγίδας…

Υ.Γ. Αν ένας χώρος μέσα στον οποίο υπάρχουν όχι μόνο κότες αλλά και άλλα ζώα είναι ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΣ, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να παραβιαστεί είτε από αλεπούδες είτε από άλλα ζώα… ξέχωρα από το γεγονός πως η τοποθέτηση παγίδας είναι αντίθετη στο νόμο!

Γ.Γ.

Όλη η επικαιρότητα