Ελλάδα

Επιτέθηκαν με καδρόνια σε αστυνομικούς κοντά στη γερμανική πρεσβεία – Έξι συλλήψεις

Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα των 20 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές. Όπως αναφέρεται, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να πλησιάσουν στο κτίριο της πρεσβείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές (γδαρσίματα) και οιδήματα (πρήξιμο) σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γενικού Νοσοκομείου.

Οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί φέρονται να αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (20.07.2019) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της υποχρέωσης εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα κάθε δύο ημέρες.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα