Εκκλησία Λακωνία

Επίτιμος Διδάκτορας του ΠΑΠΕΙ o Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

Ακούστε το άρθρο

Η τελετή αναγόρευσής του πραγματοποιήθηκε στο “Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος”, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Eπίτιμοs Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναγορεύθηκε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο “Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος”, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλταζή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγητή Άγγελο Κότιου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά στην ιστορία της αναγόρευσης των επιτίμων διδακτόρων παρουσιάζοντας, μάλιστα, διεθνείς προσωπικότητες που φέρουν τον συγκεκριμένο τίτλο.

Αναφέρθηκε, ακόμη, αναλυτικά στους λόγους, για τους οποίους επέλεξαν να αναγορεύσουν τον Μητροπολίτη Σπάρτης Επίτιμο Διδάκτορα υπογραμμίζοντας την σημαντική συμβολή του στον πολιτισμό στα γράμματα, αλλά και στο συγγραφικό, το πνευματικό, το φιλανθρωπικό και κυρίως το κοινωνικό του έργο. Κατόπιν, ο Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής Γεώργιος Τσιχριντζής αναφέρθηκε στο έργο του τμήματος, στα προγράμματα και στις διεθνείς διακρίσεις του.

Ακολούθως τελέσθηκε η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος, η Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου και η Επίδοση του Διπλώματος, των κειμένων του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης, ενώ αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Πρύτανη,τη σύγκλητο και τα μέλη του πανεπιστημίου για την τιμητική αυτή διάκριση.

«Οι έπαινοι σας κ. Πρύτανη θα προσδιορίζουν την ευθύνη μου» τόνισε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συγκινημένος δήλωσε ότι η τιμητική διάκριση ανήκει στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης αλλά «απλώνεται» και στην Εκκλησία.

Όλη η επικαιρότητα