Επιτροπή για καταστροφή των κατασχεμένων σκαφών σε λιμάνια της Μεσσηνίας

Σε διάλυση και καταστροφή αναμένεται να οδηγηθούν το ξύλινο ιστιοφόρο «Mr. Musti», το πολυεστερικό cruiser «Aldamir Mustafa» και το ξύλινο αλιευτικό «Passara», μετά και τη σύσταση χθες της αρμόδιας εκ του νόμου επιτροπής – η οποία θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα με σκοπό να εισηγηθεί προς τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εθνικής Αμυνας την καταστροφή τους.

Ετσι, θα απελευθερωθεί από τα κατασχεμένα η νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού της Καλαμάτας, που έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ παροπλισμένων σκαφών.

Την ίδια τύχη, δηλαδή διάλυση και απομάκρυνση, λένεοι πληροφορίες μας ότι θα έχει και το ιστιοφόρο «Plan B», το οποίο φυλάσσεται στο αλιευτικό καταφύγιο της Κορώνης και έχει σαπίσει.

Εν τω μεταξύ, αντίστοιχη επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί και στην Πύλο, με σκοπό εκεί την απομάκρυνση και καταστροφή ενός σκάφους marlin αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά και της θαλαμηγού «Murat».

 ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Καλαμάτας, για να ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνση των κατασχεμένων σκαφών, η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΟΔΔΥ Πατρών. Κι αφού χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση για να κινηθούν τα νήματα, ο ΟΔΔΥ Πατρών εξέδωσε έγγραφο με το οποίο καλούσε το Τελωνείο Καλαμάτας να συγκαλέσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου επιτροπή – η οποία συστάθηκε και θα εξετάσει κατά πόσο τα κατασχεμένα σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας (συνολικά 6) και το ένα στην Κορώνη έχουν εμπορική αξία. Αν όχι, θα συντάξει ένα πρακτικό για να προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία την καταστροφή τους.

Να σημειωθεί εδώ ότι επιστολές για την απομάκρυνση των κατασχεμένων σκαφών έχουν σταλεί επανειλημμένα και από τη λιμενική αρχή Πύλου, όπου επίσης, όπως προαναφέραμε, αναμένεται να συγκροτηθεί αντίστοιχη επιτροπή.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, η τελωνειακή αρχή έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη για τη διαχείριση των κατασχεθέντων και συντάσσει την έκθεση κοστολόγησης. Το οικείο Λιμεναρχείο φροντίζει για τη φύλαξη του σκάφους μέχρι να παραδοθεί στον αγοραστή που θα αναδειχθεί από τις πλειοδοτικές δημοπρασίες, να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη ή να δοθεί εντολή καταστροφής του. Ο ΟΔΔΥ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για να κινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης. Αφού τελειώσει η όλη διαδικασία του υπουργείου Οικονομικών με τους πλειστηριασμούς και εάν αυτοί κηρυχθούν άγονοι, προβλέπεται η αξιολόγηση του σκάφους από επιτροπή. Οι επιτροπές συστήνονται κατά περίπτωση και κατά τόπους (συμμετέχει και ο προϊστάμενος της κατά τόπου λιμενικής αρχής) και σκοπός τους είναι να αποφαίνονται για τη βιωσιμότητα ή την καταστροφή του σκάφους, για το αν πρέπει να βγει από τη θάλασσα γιατί είναι επικίνδυνο και αν έχει αξία για τη δημόσια περιουσία.

Να σημειωθεί επίσης ότι εάν τα σκάφη δημοπρατηθούν τρεις φορές με την ίδια τιμή και δεν πωληθούν, τότε η λιμενική αρχή φύλαξης (μετά από σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού της ΑΑΔΕ) προβαίνει σε πρόταση καταστροφής τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Οι διαδικασίες λοιπόν προβλέπουν να ασχολείται με τα κατασχεμένα πλοία ο ΟΔΔΥ, που είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας. Προκύπτουν όμως κάποια πρακτικά θέματα: Το ένα έχει να κάνει με τους κινδύνους όσο τα σκάφη παραμένουν μέσα στο νερό και με το αν είναι δυνατόν να δημοπρατηθούν για να αποφέρουν έσοδα στο Δημόσιο. Το άλλο, εφόσον προκύψει πως τα σκάφη δεν είναι σε καλή κατάσταση για να αγοραστούν από κάποιον ενδιαφερόμενο, αφορά το να οδηγηθούν προς διάλυση και να καταστραφούν. Οταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και έρχεται η ώρα της προαναφερόμενης επιτροπής, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα κρίνει τι θα γίνει τελικά με τα κατασχεμένα πλοία, οι υπεύθυνοι έχουν να αντιμετωπίσουν το κενό του νόμου – που ξεκινά από το ποιος θα τη συγκροτήσει και συνήθως είναι μια υπόθεση χρονοβόρα.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Στην Καλαμάτα τα κατασχεμένα σκάφη για τα οποία δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει η απομάκρυνσή τους είναι:

– Το πολυεστερικό cruiser “Aldamir Mustafa”, που είχε… ξεμείνει από τις 15 Οκτωβρίου του 2013 μπροστά από το “Jumbo” και ανελκύστηκε την περασμένη Κυριακή.

– Το ιστιοφόρο “Gertie”, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και ήρθε στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 4 Αυγούστου του 2017 και είναι σε διαδικασία πλειστηριασμού.

– Το ξύλινο ιστιοφόρο “Mr. Musti”, που και αυτό προστέθηκε στα κατασχεμένα του λιμανιού στις 16 Ιουλίου του 2017, βυθίστηκε και ανελκύστηκε πέρυσι το Νοέμβριο με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

– Το ξύλινο αλιευτικό “Passara” που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 9 Μαΐου του 2015. Εχει βγει επανειλημμένα σε πλειστηριασμό (όπως και το “Aldamir Mustafa”) αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον για να το αγοράσει κάποιος. Από το λιμάνι ανελκύστηκε και μένει παροπλισμένο στη στεριά, επειδή επρόκειτο να βυθιστεί.

– Το ιστιοφόρο “Portsee”, σημαίας ΗΠΑ το οποίο κατασχέθηκε για παράνομη διακίνηση προσφύγων / μεταναστών.

– Το ιστιοφόρο “Duru”, σημαίας Τουρκίας το οποίο προστέθηκε στα κατασχεμένα στις 13 αυτού του μήνα.

Επίσης, στο αλιευτικό καταφύγιο Κορώνης παραμένει πρυμνοδετημένο το ιστιοφόρο “Plan B”, σημαίας ΗΠΑ.

ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Στη μαρίνα Πύλου βρίσκεται ανελκυσμένο ένα σκάφος marlin αγνώστων λοιπών στοιχείων, η θαλαμηγός “Murat” σημαίας ΗΠΑ και το ιστιοφόρο “Inca” φερόμενης σημαίας Ολλανδίας, καθώς και ένα ακόμα ιστιοφόρο αγνώστων λοιπών στοιχείων. Τα σκάφη αυτά κατασχέθηκαν για παράνομη διακίνηση. Το marlin και η θαλαμηγός έχουν καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον η αξία τους είναι μηδενική – οπότε, αναμένεται με τη συγκρότηση της επιτροπής να αξιολογηθούν ως ασύμφορα για το Δημόσιο και να προταθεί η καταστροφή τους στα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εθνικής Αμυνας.

Τα άλλα δύο βρίσκονται σε διαδικασία πλειστηριασμού από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δεν αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση ναυαγίου.

 

Πηγή: Εφ.«Ελευθερία Μεσσηνίας»