Ηλεία

Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας του ΔΕΔΔΗΕ

askhsh_3.jpg
Ακούστε το άρθρο

 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η άσκηση ετοιμότητας του ΔΕΔΔΗΕ στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στον Πύργο, σύμφωνα με το σενάριο της οποίας προβλεπόταν η εκδήλωση πυρκαγιάς σε γραφείο του πρώτου ορόφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ακολουθήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών όπου οι εργαζόμενοι του χώρου εξήλθαν από το κτήριο και στη συνέχεια η ομάδα πυρασφάλειας του ορόφου έκανε την πρώτη επέμβαση ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, η οποία έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα κάνοντας την τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η άσκηση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ύστερα από το τηλεφώνημα στο κέντρο της Πυροσβεστικής για εκδήλωση πυρκαγιάς σε γραφείο στον πρώτο όροφο του κτηρίου του ΔΕΔΔΗΕ. Οι εργαζόμενοι, ξεκίνησαν να βγαίνουν από το χώρο του κτηρίου υλοποιώντας με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, η ομάδα πυρασφάλειας παρέμεινε στο χώρο του πρώτου ορόφου όπου προσπαθησε με φορητά μέσα πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες) να σβήσει την πυρκαγιά και άμεσα έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, όπου έκανε την τελική κατάσβεση.

«Στο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών υπάρχει και η περίπτωση της εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κτήριο. Έγινε η άσκηση και είδαμε πως είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς το σενάριο ακολουθήθηκε με σωστό τρόπο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου είχε κάνει εκπαίδευση σε όλους τους υπαλλήλους πριν το σενάριο για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης όπου είχε υλοποιηθεί με επιτυχία και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική», ανέφερε ο προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ, Βασίλης Σταματόπουλος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης, μιλώντας για τα αποτελέσματα της άσκησης αλλά και για την ετοιμότητα του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Παρατηρήσαμε πως οι εργαζόμενοι ευρίσκοντο εκτός χώρου, η ομάδα πυρασφάλειας που απαρτίζεται από πέντε άτομα (δύο για κάθε όροφο) είχε κάνει τις πρώτες ενέργειες με φορητά μέσα πυρόσβεσης και εμείς απλώς κάναμε τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι ασκήσεις και κυρίως για να μπορούν οι υπεύθυνες ομάδες πυρασφάλειας να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες σαν άσκηση και επίσης να εξοικιώνονται οι πυροσβέστες με τους χώρους των κτηρίων. Παράλληλα γίνεται έλεγχος των φορητών μέσων αν λειτουργούν στην πραγματικότητα».


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα