Ηλεία Οικονομία

«Επωφεληθείτε από την ρύθμιση των 100 δόσεων» – Η αντιδήμαρχος Ήλιδας Ρ. Γκουβίτσα προς οφειλέτες

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά και στον Δήμο Ήλιδας η διαδικασία αποπληρωμής σε 100 δόσεις των χρεών, που έχουν πολίτες και επιχειρήσεις στους δήμους της χώρας. «Η πολυαναμενόμενη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στους δήμους, όπως πρόστιμα, κλήσεις, τέλη και εισφορές, με απαλλαγή προσαυξήσεων και τόκων, είναι πλέον νόμος του κράτους», τονίζει η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ρούλα Γκουβίτσα και καλεί τους δημότες-οφειλέτες να επωφεληθούν της ρύθμισης.

Όπως τόνισε η κ. Γκουβίτσα η ρύθμιση αφορά οφειλέτες των 150 και 50.000 ευρώ και στο δήμο Ήλιδας υπάρχουν οφειλέτες με μεγάλα ποσά.

Η ρύθμιση, που είναι βασισμένη στη λογική των δόσεων, αναμένεται όχι μόνο να ενισχύσει τη ρευστότητα των δημοτικών ταμείων, αλλά και να ανακουφίσει τους πολίτες από χρέη προς τους δήμους, καθώς τους δίνεται να διαγράψουν έως και το σύνολο των προσαυξήσεων που έχουν διογκώσει τις οφειλές τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με το άρθρο 52, εφάπαξ πληρωμή της οφειλής συνεπάγεται πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, 2 ώς 24 δόσεις (πάντα ισόποσες και υπό την προϋπόθεση ότι η δόση δεν είναι μικρότερη των 20 ευρώ) επιφέρουν διαγραφή προσαυξήσεων κατά 80%, η οποία μειώνεται κλιμακωτά μέχρι την περίπτωση της εξόφλησης από 73 ώς 100 δόσεις, όπου η διαγραφή πέφτει στο 10% .

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή του στη ρύθμιση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο εντός 4 μηνών.

Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση προβλέπεται και για χρέη ήδη ρυθμισμένα, εφόσον ο οφειλέτης κρίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα

Όλη η επικαιρότητα