Πολιτική

Το επόμενο βήμα στο Σκοπιανό: Ο Τσίπρας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου για το Σκοπιανό

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 18:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργός, επισημαίνεται ότι η πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να ενημερώσει το Σάββατο (27/1) κατ′ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήδη, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς για να κλειστούν τα ραντεβού.

Ήδη έκλεισε η συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για τις 12:30 το μεσημέρι, με  τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις 13:30 το μεσημέρι, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στις 3 το μεσημέρι και στις 17:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.. .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κα Γεννηματά ζήτησε στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Πηγές της Συγγρού, αν και αρχικά ανέφεραν ότι «πλέον είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», τελικά αποφασίστηκε ότι λόγω της θεσμικότητας της πρόσκλησηςο κ. Μητσοτάκης παραστεί , θα ακούσει τον πρωθυπουργό, θα εκφράσει  τις διαφωνίες του για τον χειρισμό στο εθνικό ζήτημα και θα αποχωρήσει.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς στις 26 και 27 ιανουαρίου θα μεταβεί στα Ηνωμένα Εμιράτα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και επενδυτές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στις 10:30 το πρωί στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθως θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο ταξίδι του στα Αραβικά Εμιράτα.

«Μίνι» Υπουργικό

Στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής(26/1), ο κ. Τσίπρας συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «μίνι» Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα των επαφών στο Νταβός.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό ’Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και εκείνο του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ενω σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα