ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Στα γήπεδα της Α’1 Κατηγορίας

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΝΤΖΟΙΟΥ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ: 6 – 4

Με πεντάρα Τριανταφύλλη «κλείδωσε» την πρωτιά… 

Ελεύθερο  ματς έγινε  το απόγευμα στο Λαντζόι , όπου  ο πρωτοπόρος  Ενιπέας επικράτησε με το «Αγγλικό»  6 – 4 του Ηλειακού  Λεχαινών, και σε συνδυασμό με την ήττα του Ξενοφώντα στα Σαβάλια, «κλείδωσε» την πρωτιά στην Α1 κατηγορία, και το «μπόνους»  των βαθμών ενόψει των πλει – οφ ανόδου! Αντίθετα ο ιστορικός  Ηλειακός  σε συνδυασμό και αυτός των άλλων αποτελεσμάτων, πολύ δύσκολα  θα γλυτώσει τον απευθείας υποβιβασμό στην Α2! Μόλις στο 2΄ο  Κουρλός έκανε το 0 – 1, όμως με δυο γρήγορα γκολ στο 8΄και στο 12΄ο  Τριανταφύλλης  γύρισε  το σκορ σε  2 – 1! Στο 29΄όμως ο0 Ράλλης ισοφάρισε σε 2 – 2, για να έρθει στο 35΄ο Παναγιώτης Τριανταφύλλης και πάλι να κάνει το 3 – 2! Όμως προσωρινά, καθώς στο 45΄ο Ι. Κράγκαρης  ισοφάρισε εκ νέου , κάνοντας το 3 – 3! Στην επανάληψη και στο 71΄ ο Τριανταφύλλης  και πάλι σκόραρε για το 4 – 3, για να έρθει στο 78΄ ο Χρ. Μουσερής με κεφαλιά να ισοφαρίσει σε 4 – 4!  Το ματς για τον Ενιπέα κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 84΄ο Δούλος έγγραψε το 5 – 4, και στο 90΄ ο Τριανταφύλλης  διαμόρφωσε το τελικό 6 – 4, πετυχαίνονται το  5ο συνολικά γκολ για αυτόν στο ματς (απίστευτο ρεκόρ)!

 ΕΝΙΠΕΑΣ : Κουρλός, Γκουβέρος, Δαλαβούρας, Τσαντίλης(70΄Βαγγόπουλος ),  Κωτσάκης, Κύτταρης , Φερεκίδης(61΄Σ. Στροφύλλας),  Δούλος, Τριανταφύλλης, Γιαννακόπουλος , Μπατζακόπουλος (85΄  Αστερόπουλος ).

ΗΛΕΙΑΚΟΣ  ΛΕΧΑΙΝΩΝ : Σερέτης, Στριγάς Β. Κόστα, Σαραντούλιας(41΄ Κωστόπουλος), Μουσερής, Γκίνης, Κράγκαρης,  Κόστα Λ.(75΄ Κασσιανός ), Ράλλης(79΄ Χριστοφοράτος), Μπουρούκης, Κουρλός.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ: 2 – 1

Έμεινε  όρθια με πέναλτι στο 93΄ !

  • Φωνάζουν για τη διαιτησία οι παράγοντες του Αλφειού!

Σπουδαία νίκη με ανατροπή έκανε στην έδρα  της  η «εφτάψυχη»  Ολυμπιάδα Γουμέρου, επικρατώντας με σκορ 2 -1  του Αλφειού  Επιταλίου, που όμως φωνάζει για την διαιτησία του κ. Γκατζόπουλου, και ιδίως για το 2ο πέναλτι της Ολυμπιάδας στο 93΄που έκρινε και το αποτέλεσμα! Στο  α΄ μέρος  το ματς ήταν χωρίς πολλές φάσεις, με τον Αλφειό να ανοίγει το σκορ στο 31΄με κεφαλιά του Μπάρκα, ύστερα από εκτέλεση πλάγιου στην περιοχή του Μπουμπουνά!  Όμως στην επανάληψη η  Ολυμπιάδα μπήκε δυνατά, και έφτασε στο 1 – 1 στο 52΄με πέναλτι του Γ. Ροδόπουλου που κέρδισε σε ανατροπή του από τον Δαβουρλή ο νεοεισελθών παίκτης – προπονητής της Ολυμπιάδας , Χρ. Αγγελόπουλος! Όμως ο Αλφειός δεν το έβαλε κάτω… , και στο 68΄κερδισε και αυτός πέναλτι  σε ανατροπή του Αβραμόπουλου από τον Κ. Καλαντζή, όμως ο Μπάρκας σούταρε άουτ την ευκαιρία για το 1 – 2, αφού η μπάλα βρήκε και το δοκάρι!  Το ματς έκτοτε πήγε πάνω – κάτω, για να φτάσουμε στο 93΄,  όταν σε σύγχυση στην περιοχή ο Χρ. Αγγελόπουλος πήρε νέο πέναλτι από τον Τεκερλέκη σύμφωνα με τον διαιτητή Θ. Γκατζόπουλο, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Γ. Ροδόπουλος κάνοντας το τελικό 2 – 1, ενώ ο Τεκερλέκης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα!

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Μπουμπουνάς ,  Μπίρμπας Γ., Καλαντζής Κ., Κολοβάδης,  Μπίρμπας Σ., Ι. Φωτακόπουλος, Γ. Ροδόπουλος,  Αθ. Καλαντζής, Ν. Γεωργίου, Διαμαντάκος , Βλασσόπουλος (46΄ Χρ. Αγγελόπουλος).

ΑΛΦΕΙΟΣ : Θεοδωρακόπουλος, Πρίφτης, Λιαμπότης, Δρογγίτης, Τεκερλέκης, Δαβουρλής, Μακρής , Αβραμόπουλος , Μπάρκας, Αγριδιώτης, Κανάνι (80΄Σεμπέκος).

ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Π. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: 0 – 4

 

«Κλείδωσε» την παραμονή με Μπουρλάκη και Νικολετάκη!

 

Εύκολο ήταν το πέρασμα  της «ακριτικής» Προοδευτικής Μανωλάδας  από το Ενωσιακό Γηπεδο της Σπιάντζας, καθώς επικράτησε με σκορ 4 – 0 της Θύελλας Πύργου, και παράλληλα εξασφάλισε και «μαθηματικά» την απευθείας παραμονή στην Α1, καθώς στο φινάλε θα πάρει άκοπα τους βαθμούς από την Α.Ε. Πηνείας! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς, και άνοιξαν το σκορ στο 14΄με κεφαλιά του Νικολετάκη, ύστερα από κόρνερ του Μπουρλάκη! Μάλιστα στο 20΄ είχαν διπλή ευκαιρία για το 0 – 2, σε τετ – α- τετ τον Παντελή και Μπουρλάκη, που έσωσε ο γκολκίπερ Αθανασόπουλος! Στην επανάληψη η Θύελλα ήταν αυτή που μπήκε δυνατά, και στο 52΄ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγκούνη, και μάλλον… είχε δίκιο! Όμως δυο λεπτά αργότερα, ο Νικολετάκης έβγαλε μόνο του τον Μπουρλάκη και αυτό έγραψε το 0 – 2! Μάλιστα στο 65΄ο Αχαιός Μπουρλάκης ανέβασε το σκορ στο 0 – 3, «καθαρίζοντας» τη νίκη της ομάδας του! Το τελικό 0 – 4 διαμόρφωσε στο 79΄με κοντινό πλασέ ο πρώτος σκόρερ της Α1, Χρ. Νικολετάκης!

 

ΘΥΕΛΛΑ : Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Γρηγορόπουλος,  Φώτης, Δεσύλλας , Τσιγκούνης(60΄ Παργινός) , Σούφης(46΄ Τριγάζης), Τσιμάνης, Αγγελόπουλος(83΄ Μπλάθρας), Κότσι, Καραχάλιος .

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Σάμαρης Ε.  , Πατσούρας(72΄Σάμαρης Ν.), Κατσιμιτσίρης(78΄ Σαλομπετάι), Λιάκος, Ορλώφ, Βαλογιάννης Ζ., Παντελής, Μπιτούνης, Κουρκουμέλης (68. Βαλογιάννης Α.), Μπουρλάκης, Νικολετάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ – ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 2-0

Μεγάλη νίκη για τα Σαβάλια που όμως δεν φτάνει…

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων σημείωσε μεγάλη νίκη το απόγευμα της Κυριακής με 2-0 επί του Ξενοφώντα Κρεστένων που… έμεινε στην μεσοβδόμαδη πρόκριση στο τελικό του κυπέλλου, πληρώνοντας παράλληλα και την κούραση από την υπερπροσπάθεια σε εκείνο το παιχνίδι, όμως αυτό το τρίποντο λογικά δεν αρκεί στους γηπεδούχους αφού ο Αλφειός που βρίσκεται στην 4η θέση, την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τη Θύελλα και πολύ δύσκολα δεν θα κερδίσει. Τα Σαβάλια άνοιξαν το σκορ στο 35’ όταν μετά από φάουλ του Σταυρούλια

και ασθενή επέμβαση του Κουτρουμπή, ο Αντωνόπουλος από κοντά έγραψε το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου αφού στο 40’ ο γκολκίπερ του Ξενοφώντα νίκησε διαδοχικά Μπούτσι και Κ. Τσακοπιάκο. Στην επανάληψη, Μπουτσικάκης στο 55’ και Μιλοσέσκι στο 60’ (δοκάρι) δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και στο 80’ ο Σταυρούλιας μόνος του απέναντι από τον Κουτρουμπή δεν λάθεψε για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ αφού στο 86’ ο Μούτσος  κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόλλιας, Μπουγονικολός, Μ. Μαρκόπουλος, Χοτζάι, Σαββανίδης, Χ. Μαρκόπουλος, Γιαννακόπουλος (66′ Θ. Τσακοπιάκος), Κ. Τσακοπιάκος, Αντωνόπουλος (72′ Αβραμόπουλος), Σταυρούλιας (90′ Μπορδόκας), Μπούτσι (87′ Κουμουκέλης).

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Πλατανίτης (80′ Π. Κουτσογιαννάκης), Αναμουρλίδης (46′ Α. Κουτσογιαννάκης), Κολόκας, Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλος, Μπουτσικάκης, Δημάκης (64′ Χαραλαμπόπουλος), Μούτσος, Ηλιόπουλος (85′ Ρουμελιώτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤ. ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 1-0

«Κλείδωσε» τα πλέι οφ, «αγκαλιά» με την τρίτη θέση

Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως έστω και με το «φτωχό» 1-0 έκαμψε την αντίσταση του Λευκού Αστέρα στο γήπεδο του και σε συνδυασμό με την ήττα της Δόξας, σφράγισε  την είσοδο του στην τετράδα των πλέι οφ σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πλέον θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Αίαντα για να παραμείνει απευθείας στην Α1. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 20’ ο Στροφύλλας, με τους ερυθρόλευκους να σπαταλούν κι άλλες ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Σπηλιωτόπουλο, Οικονομίδη και Κύτταρη και το Σκουροχώρι να απειλεί για την ισοφάριση με τον Σέφα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κύτταρης, Σπηλιωτόπουλος, Οικονομίδης(85’ Ομπίνα), Κατσιώλης, Μπιμπής, Παπαγεωργίου(75’ Ντάβαρης), Στροφύλλας, Ελιότ

ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤ.: Βυθούλκας, Ζ. Παναγιωτόπουλος(46’ Καραντώνης), Τσέλος, Ξενόφος, Βασιλακόπουλος(57’ λ.τ. Ντάβαρης), Μουγκός, Λιαρόπουλος,  Χριστακόπουλος, Σακέλλης, Σέφα, Τσιτσιρόπουλος

ΜΑΚΡΙΣΙΑ – ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ 1-1

Και του χρόνου στην Α1 ο ΑΟΜ, ένα βαθμό θέλει ο Αίας

 

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν στα Μακρίσια, ΑΟΜ και Αίας Γαστούνης, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Α1 και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Σκουροχώρι για να πράξουν το ίδιο. Ο Γαλάνης στο 15’ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Άρη Ρουμελίωτη, για να ισοφαρίσει ο Αίας με τον Καράμπελα στο 25’ σε 1-1. Στο 35’ ο Τζίβας έδωσε ξανά προβάδισμα στα Μακρίσια, με το 2-1 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 60’ ο Κότσιφας ισοφάρισε εκ νέου για τους φιλοξενούμενους και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

 

Οι συνθέσεις

ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Ζωμένος, Μυλωνάς, Μπαλαούρας, Τσίτσος, Διονυσόπουλος, Αντύπας, Τζίβας, Ρουμελιώτης, Γαλάνης(75’ Σταματελάτος), Καραθανάσης(80’  Μπατζάκας), Πετρόπουλος

ΑΊΑΣ: Φλίγκος, Μενίκου, Ζώντος (85’ Μαρίνοφ), Μπελεκούκιας, Κλάδης, Κορκός(55’ Κότσιφας), Ραυτόπουλος, Μπράβος, Νικολόπουλος, Καράμπελας, Παναγιωτόπουλος

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ 0-1

 

«Έχυσε» την καρδάρα η Δόξα, «ολοζωντανός» ο ΑΠΟΚ!

 

Τεράστιο διπλό που τον κρατά ζωντανό στη μάχη της απευθείας παραμονής πήρε με 1-0 μέσα στη Ν. Μανωλάδα ο ΑΠΟΚ κόντρα σε μια Δόξα η οποία στο τέλος του πρωταθλήματος «έχυσε» την καρδάρα και αποχαιρετά την τετράδα που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές είχε «σφιχταγκαλιάσει». Στο 5’ ο Καπώνης από πλευράς Κουρτεσίου έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή, με τον Παναγόπουλο από πλευράς Μαυραετών να απαντά στο 15’, με το 0-0 ωστόσο να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’ ο ΑΠΟΚ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία όταν βγήκαν στην αντεπίθεση 4 με 1 αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη φάση σωστά και στο 70’ η Δόξα άγγιξε το γκολ όταν ο Φιλιππακόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Μ. Παπουτσή σημείωσε με μονοκόμματο πλασέ στο 75’ ο Γεωργόπουλος μετά την σέντρα του Κόσκορη, με το 0-1 να μένει μέχρι το φινάλε παρά την αποβολή του Α. Κωστόπουλου με δελυτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις

ΔΟΞΑ: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος (25΄Αγγελόπουλος), Μπλετσάκης, Μούζος, Κυριαζής, Καμαρινός, Δημητρόπουλος, Τσιρίκος (60΄Μπακάλης), Κουλούρης, Παναγόπουλος, Καζαντζής.

ΑΠΟΚ: Ψυχογιός, Φιλιππακόπουλος, Σωτηρόπουλος, Κουλούρης, Διαμαντόπουλος, Καλουτάς, Κωστόπουλος, Μητρόπουλος (60΄Λυκουργιώτης), Γερ. Σωτηρόπουλος (66’ Κόσκορης), Κ. Καπώνης (85΄Αλ. Καπώνης), Γεωργόπουλος.

Η  ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της 29ης  αγωνιστικής  (προτελευταία)

Ενιπέας Λατζ. – Ηλειακός Λεχ.          6-4

Ολυμπιάδα Γουμ. – Αλφειός Επιτ.    2-1

Ολυμπ. Σαβαλίων- Ξενοφών Κρεστ. 2-0

Μακρίσια – Αίας Γαστ.                      2-2

Ολυμπ. Ζαχάρως – Λευκ. Αστέρας   1-0

Δόξα Ν. Μανωλ. – Κουρτέσι              0-1

Θύελλα Π. – Προοδευτική                  0-4

(Πηνεία – Μαγούλα α.α.)

Βαθμολογία (σε 29 αγώνες)

  1. Ενιπέας Λατζ.    70   79-28
  2. Ξενοφών Κρεστ.  62   54-20
  3. Ολυμπ. Ζαχάρως  57   55-25
  4. Αλφειός Επιτ. 55   46-28

———————————–

  1. Δόξα Ν.Μ.    53   41-22
  2. Ολυμπ. Σαβαλίων  52   54-25
  3. Προοδευτική   42   55-38
  4. Αίας Γαστ.    42   45-49
  5. Λ. Αστέρας  41  25-31
  6. Μακρίσια   40   43-45

———————————–

  1. Κουρτέσι  40   45-41
  2. Ολυμπιάδα    39   34-35

———————————–

  1. Ηλειακός Λ.  32   41-48
  2. Θύελλα    16    26-64
  3. Α.Ε. Πηνείας  —   –
  4. Κένταυρος Μ. —   –

* Βαθμούς στο β’ γύρο με τη Μαγούλα δεν έχει πάρει: Μακρίσια

* Βαθμούς στο β’ γύρο με την Πηνεία δεν έχει πάρει: Προοδευτική

Οι τέσσερις τελευταίοι έχουν υποβιβαστεί απευθείας (μέχρι και τώρα – Ο Ηλ. Λεχαινών για να μπει σε Πλέι άουτ πρέπει ο 10ος να έχει διαφορά μέχρι (και) έξι βαθμούς) – Ενώ για άλλη μια θέση θα γίνει ζευγάρι Πλέι άουτ (ανάμεσα στις ομάδες που τερματίσουν 11η και 12η με πλεονέκτημα έδρας για την 11η)

Η Επόμενη 30η Αγωνιστική (τελευταία)

Σάββατο 13/4 – 5.00

Ξενοφών Κρ. – Ενιπέας Λατζ.

Αλφειός Επ. – Θύελλα Π.

Ολυμπιάδα – Ολ. Σαβαλίων

Λ. Αστέρας – Αίας Γαστ.

Κουρτέσι – Ολ. Ζαχάρως

Ηλ. Λεχαινών – Δόξα Ν.Μ.

Προοδευτική – Πηνεία 3-0 α.α.

Μαγούλα – Μακρίσια 0-3 α.α.

Διαβάστε ξανά σε γραπτή ροή την εξέλιξη των σημερινών αγώνων.

Παρακαλούμε περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξει το live.

Όλη η επικαιρότητα