ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Λάθος της προκήρυξης προκαλεί αντιδράσεις

Ακούστε το άρθρο

Αντί για 14 είναι πολύ πιθανό το νέο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας (περιόδου 2019-2020) να διεξαχθεί με 15 ομάδες! 

Γιατί να συμβεί αυτό; Όπως έγινε γνωστό υπάρχει ένα λάθος στην προκήρυξη των Πρωταθλημάτων, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα σωματεία της ΕΠΣΗ. Η προκήρυξη ενώ αρχικά αναφέρει ότι το νέο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, με την προβλεπόμενη (από την προκήρυξη) άνοδο τριών ομάδων από την Α2, οι ομάδες γίνονται 15 (αν υποβιβαστεί τελικά η Νίκη Τραγανού).

Στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή, έγινε παραδοχή του λάθους αυτού και υπήρξε πρόταση να διορθωθεί με την άνοδο δυο ομάδων και όχι τριών από την Α2.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες η Δάφνη Ανδραβίδας αντέδρασε σε αυτό το ενδεχόμενο και φέρεται ήδη να συντάσσει υπόμνημα με το οποίο ζητάει την άνοδο κανονικά τριών ομάδων από την Α2. Πιθανόν, πίσω από τη Δάφνη, να συνταχθούν και άλλες ομάδες της Α2. Το σκεπτικό της Δάφνης είναι ότι δεν μπορεί η Α2 να πληρώσει το λάθος αυτό, τη στιγμή που θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να γίνει και στην Α1 (με τον υποβιβασμό μιας περισσότερης ομάδας).

Έτσι υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, δεν αποκλείεται η ΕΕ της ΕΠΣΗ να αποφασίσει να διεξάγει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν με 15 ομάδες.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΗ κ. Γιώργος Τσουραπάς σε επικοινωνία που είχαμε χθες μας τόνισε για το όλο θέμα :

«Θεωρώ ότι έχει γίνει, όχι με δόλο, λάθος στην προκήρυξη, και θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Αυτό το λάθος μπορεί να διορθωθεί από την εκτελεστική επιτροπή και υπάρχει δεδικασμένο με τον Πανηλειακό πριν από λίγα χρόνια».

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα, που μπορεί να είναι και άμεσες.

Άρης Κουλούρης: Σήμερα η επίσημη τοποθέτηση του …

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης σε μια πρώτη τοποθέτηση για το θέμα που προέκυψε μας τόνισε χαρακτηριστικά : «Στην κλήρωση της Τετάρτης έκανα μια πρώτη τοποθέτηση και θέση  της Ένωσης σχετικά με την ερμηνεία της προκήρυξης μας στα ενδιαφερόμενα σωματεία. Ανειλημμένη υποχρέωση δεν μου επέτρεψε να παραμείνω μέχρι τέλους στην κλήρωση και να απαντήσω σε ενδεχόμενες απορίες και ερωτήσεις των ενδιαφερομένων. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχω την επίσημη θέση της Ένωσης η οποία εκφράζεται δια του πρόεδρου της και θα είναι καθαρή και αποκρυσταλλωμένη. Όπως πάντα. Ούτε νομίζω, ούτε θεωρώ».

Όλη η επικαιρότητα