ΕΠΣ Ηλείας: “Μας ξεφωνίζει… ο Μουρούτης”

“Μας ξεφωνίζει.. ο Μουρούτης” λένε στην ΕΠΣ Ηλείας, αλλά εγώ αυτό που έχω να απαντήσω είναι ότι η αλήθεια ενοχλεί και ειδικά όταν μιλούν… τα γεγονότα από μόνα τους.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά: Στο ματς Ολυμπιακός Λαμπετίου-Λευκός Αστέρας για τα μπαράζ ανόδου της Α2 Κατηγορίας, αναγκαστήκαμε οι παίκτες και όλη η αποστολή της ομάδας μου (Σκουροχωρίου), να περιμένουμε στον ήλιο πάνω από 25 λεπτά. Αιτία, ήταν αφενός η επιμονή του Ντάβαρη, να περιμένουμε έξω από το γήπεδο και αφετέρου η αργοπορία του παρατηρητή αγώνα Γ. Κόττα. Στο γήπεδο (για ένα τόσο σημαντικό ματς, όπου Διοικητές και επικεφαλής της Αστυνομίας, μαζί με τους αστυνομικούς, ήταν παρόντες από τις 4,15 π.μ-ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.) ο Κόττας ήρθε στις 4.52 μ.μ. Για την καθυστέρηση του, το μόνο που έχω να αναφέρω είναι ότι σε ένα τόσο σημαντικό ματς, θα μπορούσε να είχε συνεννοηθεί με τον Γ. Τσουραπά (Γ. Γ της Ε.Π.Σ.Η) που ήταν στο γήπεδο και έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, να μας οδηγήσει στα αποδυτήρια. Αντίθετα, όπως τόνισε και στο επεισόδιο που είχαμε… δεν εμπιστεύτηκε τον Γ. Τσουραπά, διότι ήταν αυτός υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Προτίμησε δηλαδή, να περιμένουμε στον ήλιο… και να έρθει 35 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Εδώ λοιπόν, αρχίζει όλο το έργο… Στο επόμενο ματς με τη Ζαχάρω (τρεις μέρες μετά το κόλπο… στο λιοπύρι) η Ε.Π.Σ.Η στέλνει τον ίδιο άνθρωπο, τον Κόττα δηλαδή, στο γήπεδο Σκουροχωρίου. Λάθος λένε… στην Αραχώβης! Τι να το κάνω εγώ όμως… Λάθος λέει και ο Καφόγλου και συγγνώμη ζητάει συνεχώς, όμως το γκολάκι του Ενρίκε μέτρησε και ο ΠΑΟΚ το σήκωσε το Κύπελλο. Έτσι λοιπόν, από αυτό το λάθος… που ασπάζεται ότι έκανε η Ε.Π.Σ.Η, έγινε ότι ακριβώς αναφέρει το φύλλο αγώνα που σας παραθέτουμε.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να κρίνει ποιος είπε τι, ποιος έβρισε, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο! Μια αγωνιστική ο Μουρούτης, αποφάνθηκε η Πειθαρχική Επιτροπή (η οποία ούτε καν με κάλεσε στην απολογία, όπως ορίζει ο Κανονισμός) ξέρετε γιατί; Γιατί ο Μουρούτης τα λέει όπως πρέπει και η αλήθεια είναι δύσκολη πολλές φορές. Όχι επίπληξη. Μια αγωνιστική, όπως στα “φιλαράκια μας”, που σκίζουν την φανέλα διαιτητή ή βρίζουν και χτυπούν αντιπάλους και επειδή πρέπει να τα έχουμε καλά… με τα σωματεία που ανήκουν, τους κάνουμε την χάρη! Και όλα αυτά ξέρετε πότε; Όλο τυχαίως… πριν τον αγώνα με το Λαμπέτι. Τελειώνοντας, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την ομάδα μου, για το γεγονός ότι είμαι ντόμπρος και δεν θα είμαι παρών στο 4ο ματς των πλει-οφ ανόδου. Επίσης να αναφέρω ότι ο Μάριος Λαμπρόπουλος έχει άντερα και ψυχή… και έγραψε ότι ακριβώς έγινε. Σε αντίθεση με άλλους διαιτητές και παρατηρητές, που βλέπουν και γράφουν… ότι θέλουν. Στα 22 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο (2η τιμωρία στην καριέρα μου μετά το 1997) και στα 13 χρόνια που ασχολήθηκα με την αθλητική δημοσιογραφία, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Γιάννης Μουρούτης.

Με εκτίμηση προς όλους Γιάννης Μουρούτης (ποδοσφαιριστής Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου)