ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Στα γήπεδα της Α1 Κατηγορίας – Δείτε αναλυτικά τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου

Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ 9-2

«Έβρεξε» γκολ στο Κουρτέσι, με 9 αγωνίστηκε το Χειμαδιό

Το σκορ της ημέρας πέτυχε ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, που συνέτριψε με 9-2 τον Κεραυνό Χειμαδιού.

Ο αγώνας δεν επιδέχεται κριτικής, αφού το τελικό σκορ τα λέει όλα, ενώ να σημειωθεί ότι το Χειμαδιό μπορεί να δήλωσε 12 παίκτες στο φ.α., αλλά αγωνίστηκαν μόνο 9, διότι δεν μπόρεσαν να έρθουν στο γήπεδο οι Μπουλούμπασης και Λαμπρόπουλος.

Τα γκολ των νικητών που προηγήθηκαν με 9-0 πέτυχαν ο Γ. Κράγκαρης στο 5`, στο 42’ και στο 65’ (χατ τρικ), ο Τσιβγινίδης στο 20’, ο Σαρανταυγάς στο 22’, ο Μπακάλης στο 30’, ο Κ. Καπώνης στο 50`, ο Μούζος στο 67`, και ο Κόσκωρης στο 85’, ενώ τα δυο τέρματα του Χειμαδιού πέτυχε ο Β. Μπάλλας στο 86’ & στο 88’.

ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ : Τσαγρής, Δ. Κουργιαλάς, Κώστα, Μoύζος, Κωστόπουλος, Τσιβγινίδης (46’ Σωτηρόπουλος), Ντ. Κουργιαλάς, Γκοτσούλιας, Σαρανταυγάς, Κράγκαρης (70’ Κόσκωρης), Μπακάλης (46’ Ντ. Καπώνης)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ : Στροφύλλας, Μαργαρώνης, Χριστόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπάλλας, Μπάλλας, Κωνσταντόπουλος, Αγριδιώτης, Αγγελακόπουλος (στο φ.α. όπως τονίσαμε ήσαν γραμμένοι και οι Μπουλούμπασης, Λαμπρόπουλος, που όμως τελικά δεν αγωνίστηκαν).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΛΦΕΙΟΣ 1-2

Εξασφάλισε την παραμονή με σπουδαίο «διπλό» 

Ένα σπουδαίο «διπλό» πήρε το Σάββατο ο Αλφειός και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, αφού έχει στο … τσεπάκι του και τους τρεις βαθμούς στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με το Χειμαδιό.

Η νίκη του Αλφειού επί της Προοδευτικής ήταν δίκαιη, αφού οι φιλοξενούμενοι ήσαν σε καλύτερη μέρα αγωνιστικά και πέρα από τα δυο γκολ που πέτυχαν είχαν και πολλές ευκαιρίες.

Το σκορ για τον Αλφειό άνοιξε στο 25`ο Μάζης με πέναλτι που κέρδισε ο Πεσκελίδης (έκανε σέντρα και βρήκε την μπάλα με το χέρι αμυντικός της Προοδευτικής), ενώ στο 46`ισοφάρισε ο Μπουρλάκης.

Αυτό το γκολ όμως δεν πτόησε τον Αλφειό που πήρε τη νίκη στο 76` με τον Πρίφτη, με την φάση να αρχίζει πάλι από τον Πεσκελίδη, που έκανε τη σέντρα και ο Νικολόπουλος με κεφάλια έστρωσε την μπάλα στον σκόρερ που δεν αστόχησε.

Στο 17’ ο Μάζης, στο 32’ ο Πεσκελίδης, στο 60’ πάλι ο Μάζης και στο 80’ εκ νέου ο Πεσκελίδης είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον Πεσκελίδη στην τελευταία φάση να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Π. Σάμαρης για εξύβριση.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε, ο Χρ. Νικολετάκης εξακολουθεί να έχει την πρωτοπορία στον πίνακα των σκόρερ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ : Σταθόπουλος, Κατσιμίτσιρης (60’ Λ. Σάμαρης), Λιακόπουλος, Ορλόφ, Μπιτούνης, Ζ. Βαλλογιάννης, Π. Σάμαρης, Λαζανάς, Παντελής (60’ Βασιλόπουλος), Μπουρλάκης, Νικολετάκης

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μπίζος, Δασκαλάκης, Τεκερλέκης, Μανέτας, Σεμπέκος, Παναγόπουλος, Μάζης, Νικολόπουλος, Πρίφτης, Πεσκελίδης, Τσιμάνης (89’ Ζουμπάκης)

ΑΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧ. 2-6

«Ξέσπασε» στον Αίαντα …

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Ηλειακός Λεχαινών νίκησε με 6-2 τον Αίαντα Γαστούνης, στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η νίκη για την ομάδα των Λεχαινών ήρθε δίκαια, αφού η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη.

Τα Λεχαινά προηγήθηκαν 2-0 με τον Μαράτο (στο 5’ και στο 30’), ενώ ο Μπάχα στο 37` έκανε το 3-0. Ο Αίας αντέδρασε και μείωσε σε 3-2 με τον Πυρομάλλη στο 45’ και τον Αλεξόπουλο στο 55`, αλλά ο Ηλειακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και σκόραρε άλλες τρεις φορές, για το τελικό σκορ, με τον Μουσερή στο 65` και τον Π. Τσουκαλά στο 75’και στο 85’.

ΑΙΑΣ : Γελαδάς, Γρίβας (60’ Τσέλα), Αθανασακόπουλος, Τσουραπάς, Λογώνης, Γιαρικάνης, Κότσαλης, Δημητρίου, Λούρμπας, Πυρομμάλλης, Τσόλος

ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧ.  : Σερέτης, Σταματόπουλος, Στριγγάς, Κουρής, Παπαστεργίου, Κώστα (60’ Παναγιωτόπουλος Ν.), Μπάχα, Μαράτος, Μουσερής, Τσουκαλάς, Σώκαλης (70’ Παναγιωτόπουλος Θ.)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 5-0

Ξεπέρασε τα εκατό γκολ και τον… αποκλεισμό!

Με πέντε τέρματα φιλοδώρησε τον Κένταυρο Μαγούλας ο Πανηλειακός δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Με αυτά τα πέντε γκολ μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τα εκατό στο φετινό πρωτάθλημα αφού πλέον μετρούν 104 σε 33 αγώνες. Στα καθαρά αγωνιστικά, το παιχνίδι όπως αναμενόταν ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου στο 31’ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Στούπης με τον ίδιο τρόπο έγραψε  το 2-0. Το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου σημείωσε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ο Παναγόπουλος στο 44’. Η επανάληψη απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Πανηλειακός που εκτός από σωρεία χαμένων ευκαιριών είχε και ένα δοκάρι με τον Σακελλαρίου στο 60’, έφτασε σε ακόμα δυο τέρματα.  Στο 64’ ο Πλαστουργός με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 ενώ το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Κλειδέρη ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη σέντρα του Σκοζάι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Παπαπέτρου, Γκουβέρος, Παναγιωτόπουλος (46’ Γιαννακόπουλος), Μπουρνέλης, Τσουκαλάς (66’ Σακελλαρίου), Σκοζάι, Στούπης, Παναγόπουλος, Βλαχόπουλος (46’ Βουργουντζής), Πλαστουργός

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Μικελόπουλος, Τζόλος (59’ λ.τρ. Διαμαντόπουλος), Νανόπουλος Κ., Κλειδέρης, Νανόπουλος Θ. ( 50’ Σταυρόπουλος), Καρβουνιάρης, Κλάδης, Καράμπελας, Στροφύλλας Δ., Αβραμόπουλος, Τσιάκας (86’ Στροφύλλας Π.)

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην έδρα του για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Πανηλειακός

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ 2-0

O Mπακατσέλος νίκησε τον Κόλλια!

Στις νίκες επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ξενοφών Κρεστένων ο οποίος επικράτησε με 2-0 επί του Ολυμπιακού Σαβαλίων, ο οποίος ναι μεν παρέμεινε οριακά πάνω από τη ζώνη των μπαράζ αλλά η αγωνία του θα κρατήσει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Στα αγωνιστικά, μόλις στο 10ό λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Κωνσταντόπουλου από τον Κόλλια, αλλά ο γκολκίπερ των Σαβαλίων μπλόκαρε την εκτέλεση του Μπάρκα, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στη συνέχεια σε μια – δυο περιπτώσεις την εστία του Κουτρουμπή χωρίς αποτέλεσμα όμως μια και το 0-0 έμεινε ως τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, ο Ξενοφών «έπεσε» πάνω σε έναν εξαιρετικό Κ. Κόλλια ο οποίος είπε τουλάχιστον τρεις φορές «εντυπωσιακά» όχι, δυο σε φάουλ του Μιλοσέσκι και ένα σε βολίδα του Αναμουρλίδη. Η λύτρωση για την Κρέστενα ήρθε τελικά στο 75’ όταν ο Μπακατσέλος μετά την κεφαλιά πάσα του Αναμουρλίδη έγραψε το 1-0 ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με σουτ και αφού αξιοποίησε την ασίστ του Κωνσταντόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Μυλωνάς, Πλατανίτης, Αναμουρλίδης, Δημάκης, Αλεξόπουλος (84’ Μιχαλόπουλος), Μπακατσέλος, Δαβουρλής (42’ Παναγόπουλος), Μπάρκας (70’ Κουτσογιαννάκης Π.), Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόλλιας, Μπουγονικολός Ν., Μαρκόπουλος,., Λαμπρόπουλος, Χοτζάι, Μπουγονικολός Δ. (80’ Κανάνι),  Σαββανίδης, Κολτσίδας, Χριστόπουλος, Καράμπελας, Γεωργίου

ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΑΤΖΟΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ: 0 – 1

Τεράστιο διπλό παραμονής με Παργινό!

Όχι μόνο έμεινε ζωντανή για τα μπαράζ  παραμονής η ιστορική Θύελλα Πύργου με το τεράστιο διπλό που πήρε μέσα στην έδρα του Λαντζοίου με σκορ 0-1,  αλλά προλαβαίνει και να σωθεί απευθείας αν αυτή κερδίσει την Κρέστενα, και δεν κερδίζουν ο Αμπελόκαμπος και τα Σαβάλια. Στα καθαρά αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλά φάουλ με τους Πετρόπουλο και Δαλαβούρα στο 10΄και 20΄αντίστοιχα για να προηγηθούν, με τον Καρανικολό να σώζει στο «Γ» της εστίας του! Όμως οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν στην πρώτη τους καλή στιγμή να ανοίξουν το σκορ,  όταν στο 45’ ο Παργινός  με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλόπουλου για το 0-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση , και είχαν δυο καλές στιγμές με τους Παπαγεωργίου και Οικονομίδη ωστόσο δεν τα κατάφεραν, και η Θύελλα διατήρησε σαν «κόρη οφθαλμού» αυτό το χρυσό 0-1!

ΕΝΙΠΕΑΣ: Δασκαλόπουλος, Γαλανόπουλος, Γκουβέρος(58΄ Μπακάλης ), Τσίγκρηλας  Δ., Κωτσάκης, Σταματελάτος, Πετρόπουλος (75΄Τσαντίλης), Δαλαβούρας, Τσίγκρηλας Π., Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλης(76΄ Οικονομίδης).

ΘΥΕΛΛΑ: Καρανικολός, Σαΐνης, Καρανάσης, Δημητρουλόπουλος, Βασιλακόπουλος, Κατελούζος, Τζουβάνι, Χαραλαμπόπουλος (78’ Παπαδάτος ), Θεοδωρόπουλος , Παργινός (59’ Τριγάζης), Διαμαντάκος(59΄Γιούρτας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ – Α.Ο. ΧΑΒΑΡΙ: 2 – 2

Παράταση στην αγωνία τους!

Χωρίς νικητή έληξε  το ματς του γηπέδου  Αμπελοκάμπου, καθώς  ο τοπικός Εθνικός και ο Α.Ο. Χάβαρι έμειναν στο 2 – 2! Ένα σκορ που μάλλον… δεν ικανοποίησε κανέναν, και ιδίως τους γηπεδούχους που στο φινάλε  υποδέχονται τη δυνατή Νίκη Τραγανού! Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά, και στο 5΄και 7΄ειχαν δυο καλές στιγμές με τους Σταυρούλια και Μπατζακόπουλο για να προηγηθούν! Κάτι που έκανε στο 12΄ο Αμπελόκαμπος, όταν από κόρνερ του Κουρκουμέλη ο Νικολόπουλος με πλασέ άνοιξε το σκορ! Όμως  το ματς «χάλασε»… στο 22΄, όταν ο Παναγιωτόπουλος των γηπεδούχων, έκανε ένα σκληρό φάουλ εκτός  φάσης πάνω στον Κοκκώνη , και αντίκρισε  την απευθείας  κόκκινη κάρτα του διαιτητή! Έκτοτε το Χάβαρι πίεσε και έφτασε στην ανατροπή του σκορ σε πέντε λεπτά! Συγκεκριμένα στο 30΄  ο Μπατζακόπουλος με σουτ εντός περιοχής έγραψε το 1 – 1, και στο 35΄ο ίδιος παίκτης, διαμόρφωσε το 1 – 2! Όμως  αυτό δεν ήταν σκορ α΄ ημιχρόνου, καθώς στο 43΄ ο Λιούρης με απευθείας χτύπημα φάουλ, ισοφάρισε σε 2 – 2! Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για τη νίκη, όπως ο Εθνικός με τον Σπηλιωτόπουλο στο 46΄και 65΄που έσωσε ο Ρούνης Π. και το Χάβαρι στο 60΄και 68΄με τους Σταυρούλια και Μπατζακόπουλο αντίστοιχα, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε!

ΕΘΝΙΚΟΣ : Φλίγκος , Αγγελόπουλος, Φλεβοτόμος, Τσίτσος, Διαμαντόπουλος, Λιούρης,  Νικολόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος(80΄Κότσι), Παναγιωτόπουλος, Κουρκουμέλης, Σπηλιωτόπουλος(73΄Αβραμόπουλος).

ΧΑΒΑΡΙ: Ρούνης Π., Ζώντος, Σαφαρής, Κοκκώνης, Ρούνης Κ., Καμαρινός, Μαρίτσας (77΄Δόσης), Κυριαζής, Καραπάνος(75΄Ραφτόπουλος), Σταυρούλιας, Μπατζακόπουλος(87΄Πολυζώης).

ΗΛΕΙΑΚΌΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ: 1 – 2

Τον έστειλε στα μπαράζ παραμονής!

Άλλη μια εκτός έδρας νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ατρόμητος Καβασίλων και μάλιστα μέσα στην «καυτή» έδρα του Βαρθολομιού, που έπαιζε το τελευταίο του «χαρτί» για να προλάβει την απευθείας παραμονή! Επικράτησε με σκορ 2 – 1, και έστειλε τον γηπεδούχο Ηλειακό στα μπαράζ  παραμονής! Μόλις στο 3΄ με πλασέ  εντός περιοχής του Λόξα,  ύστερα  από κόρνερ του  Μαργαρώνη , έγινε το 0 – 1 που ήταν και σκορ α΄ ημιχρόνου! Ένα σκορ που διατηρήθηκε μάλιστα έως το 83΄ παρά την πίεση των γηπεδούχων, που όμως τους είχε κυρίευση το άγχος ! Στο λεπτό αυτό όμως ο Ράλλης εκμεταλλεύτηκε την έξοχη ασιτ των συμπαικτών του, κάνοντας το 1 – 1! Ένα γκολ που όμως δεν το χάρηκαν και πολύ οι γηπεδούχοι, καθώς στο 87΄ο Καφούσιας με ωραία άπιαστη κεφαλιά, σε σέντρα του Μπουρούκη, διαμόρφωσε το τελικό 1 – 2!

ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Δούρος, Α. Βούτος, Βαγγελάκος (76΄Ζωγόπουλος), Πουλής , Σακκάτος, Γκίνης, Μπακογιάννης, Καραγιάννης , Μαγκαφάς Ράλλης, Καλλιβωκάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Αντωνόπουλος Αν. , Χατζηγιάννης , Μαργαρώνης Κωστόπουλος Π. , Μενίκου Ν., Τσάμης, Παπαδόπουλος  Αν. (72΄ Μενίκου Ν.), Παπαδόπουλος  Ι. (60΄ Αντωνάτος), Καφούσιας(90΄ Γερασιμόπουλος) ,  Μπουρούκης, Λόξας.

Χρήστος Κανελλόπουλος
Γιώργος Μικελόπουλος
Γιώργος Παπαφωτόπουλος

Όλη η επικαιρότητα