Αποδράσεις

Επτά στους δέκα Ρουμάνους επιλέγουν Ελλάδα

c37c6fb7c435f37ded19f98f9644baf6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ελλάδα επιλέγουν επτά στους δέκα Ρουμάνοι τουρίστες σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βουκουρεστίου (TTR).

Χαράκτηρισε, δε, ως έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω τάσης την αύξηση κατά 57,27%, που καταγράφηκε στις διανυκτερεύσεις Ρουμάνων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου «αξιοσημείωτη θεωρείται επίσης η πρωτιά των Ρουμάνων μεταξύ των ξένων τουριστών, που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία των Σερρών, όπως επίσης και η μαζική τους παρουσία, κατά τους θερινούς μήνες, στην παραλία της Πιερίας, στην Καβάλα και στη Θάσο».

Ο κ. Καράογλου απηύθυνε νέο κάλεσμα στο «φίλο και αδελφό» λαό της Ρουμανίας, να επισκεφθεί και φέτος τη Μακεδονία και τη Θράκη για να ανακαλύψει τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ευχαρίστησε τους περισσότερους από 320.000 Ρουμάνους τουρίστες, που επισκέφθηκαν πέρυσι την πατρίδα μας. Χαρακτήρισε δε, τη Ρουμανία ως μια από «τις πλέον ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ευρώπης», καθώς και «σημαντική πύλη εισόδου σε ώριμες τουριστικές αγορές, όπως εκείνη της Ρωσίας».

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου, χάρη στη διάνοιξη νέων δρόμων επικοινωνίας προς Ρουμανία από τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο μέσω Βουλγαρίας, «οι φίλοι και αδελφοί Ρουμάνοι μπορούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν σε λίγες μόνο ώρες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης».

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα